Papa Francisc în România, imaginea simbol și motto-ul vizitei: „Să mergem împreună – Camminiamo insieme”

S-a confirmat oficial vizita Papei Francisc în România în anul 2019, biroul de presă al Vaticanului a transmis în dimineața zilei de 11 ianuarie un comunicat către marile agenții de presă în care confirmă vizita și prezintă motto-ul și imaginea simbol a vizitei.

Noua călătorie apostolică a Suveranului Pontif care va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie.

- Continuarea articolului după publicitate -

Programul călătoriei va fi publicat cu amănunte la momentul respectiv. Între timp, a fost publicat motto-ul oficial al vizitei, care este „Să mergem împreună – Camminiamo insieme.”  Imaginea simbol a vizitei Papei descrie o imagine stilizată a Fecioarei Maria, sub a cărei mantie sunt adunați câțiva tineri, o modalitate de a sublinia că „poporul lui Dumnezeu în România se plimbă sub protecția Fecioarei”, după cum specifică reprezentanții Sfântului Scaun.

Imaginea simbol a vizitei Papei în România

România este adesea numită „Grădina Maicii Domnului”, o formulă dragă tuturor credincioșilor, folosită și de Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei din 1999 de la Bucuești. Vizita lui Bergoglio reia această temă cu o invitație clară de a ne reuni toți sub protecția Maicii Domnului.

Francisc a îndemnat la unirea tututror forțelor pentru respinge egoismul și a da o importanță centrală binelui comun. Succesorul lui Petru merge în România să invite la unitate, la confirmarea în credință. În logo-ul acestei vizite sunt folosite și culorile care amintesc pe cele ale drapelului național român: albastru, galben și roșu”, scrie în comunicatul transmis de Vatican în această dimineață de 11 ianuarie.

Susține publicația noastră!
CrystalDENT Milano CrystalDENT Milano

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate