Papa Francisc în România, imaginea simbol și motto-ul vizitei: „Să mergem împreună – Camminiamo insieme”

S-a confirmat oficial vizita Papei Francisc în România în anul 2019, biroul de presă al Vaticanului a transmis în dimineața zilei de 11 ianuarie un comunicat către marile agenții de presă în care confirmă vizita și prezintă motto-ul și imaginea simbol a vizitei.

Noua călătorie apostolică a Suveranului Pontif care va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie.

Programul călătoriei va fi publicat cu amănunte la momentul respectiv. Între timp, a fost publicat motto-ul oficial al vizitei, care este „Să mergem împreună – Camminiamo insieme.”  Imaginea simbol a vizitei Papei descrie o imagine stilizată a Fecioarei Maria, sub a cărei mantie sunt adunați câțiva tineri, o modalitate de a sublinia că „poporul lui Dumnezeu în România se plimbă sub protecția Fecioarei”, după cum specifică reprezentanții Sfântului Scaun.

Imaginea simbol a vizitei Papei în România

România este adesea numită „Grădina Maicii Domnului”, o formulă dragă tuturor credincioșilor, folosită și de Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei din 1999 de la Bucuești. Vizita lui Bergoglio reia această temă cu o invitație clară de a ne reuni toți sub protecția Maicii Domnului.

Francisc a îndemnat la unirea tututror forțelor pentru respinge egoismul și a da o importanță centrală binelui comun. Succesorul lui Petru merge în România să invite la unitate, la confirmarea în credință. În logo-ul acestei vizite sunt folosite și culorile care amintesc pe cele ale drapelului național român: albastru, galben și roșu”, scrie în comunicatul transmis de Vatican în această dimineață de 11 ianuarie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul