Papa Francisc, în vizită la verișorii săi din nordul Italiei. „Bine ai venit acasă, Sfinte Părinte!”

Papa Francisc s-a deplasat sâmbătă, 19 noiembrie 2022, în localitatea italiană Portacomaro, de lângă orașul Asti (Piemont), pentru o vizită privată la rudele familiei sale. El i-a făcut o vizită verișoarei sale, Carla Rabezzana, care acum câteva zile a împlinit 90 de ani. La masă s-au așezat alături de ei alți nouă verișori de-ai papei, printre care Nella și Armando Bergoglio.

Nella și Armando Bergoglio, verișorii Papei Francisc

În cursul după-amiezii, Papa Francisc a avut o întâlnire în localitatea Tigliole cu verișoara sa Delia Gai e alte rude.

Jorge Mario Bergoglio s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni, fiind unul dintre cei cinci copii ai unui muncitor de cale ferată italian.

Într-un interviu recent, papa a recunoscut că vizita la rudele din Piemont este una pe care și-a dorit-o de mult timp. Din această regiune, bunicii săi au emigrat în Argentina la începutul secolului trecut. Sfântul Părinte a subliniat, de asemenea, că în pofida distanțelor care i-au separat, legăturile de rudenie au fost cultivate astfel încât se simt cu toții foarte uniți.

Papa a rămas peste noapte la Asti. Duminică celebrează Sfânta Liturghie în catedrala din Asti, iar în cursul serii se va întoarce la Roma, informează Vatican News.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este un moment important și emoționant pentru întreaga noastră comunitate, pentru că aceasta este o călătorie în numele familiei și al rădăcinilor. O călătorie care îl aduce înapoi pe Sfântul Părinte în patria sa. Și Piemont-ul este fericit, onorat și mândru să-i poată spune bun venit acasă Papei Francisc”, a declarat într-un mesaj de bun venit Papei președintele Piemontului Alberto Cirio.

Unul dintre cei mai iubiți suverani, asta spun despre Papa Francisc analiștii și istoricii. Cu siguranță este însă unul dintre cei mai simpli suverani pe care istoria îi consemnează. VIDEO mai jos: