Papa Francisc, vizită neanunțată la sediul ambasadei Rusiei: „Sunt îngrijorat pentru Ucraina”

Papa Francisc s-a prezentat într-o vizită neanunțată vineri, 25 februarie, la sediul ambasadei Rusiei la Sfântul Scaun, în via della Conciliazione, pentru a-și exprima îngrijorarea pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina și a cere încetarea bombardamentelor, informează Vatican News.

O jumătate de oră față în față cu ambasadorul rus Aleksander Avdeev, pentru care Papa Francisc și-a anulat toate audiențele programate astăzi dimineață, 25 februarie, cu excepția celei de prezentare a acreditărilor ambasadorului grec la Sfântul Scaun, Aikaterini-Katia Georgiou.

Este pentru prima dată când un papă merge la o ambasadă în timpul unui conflict. De obicei, ambasadorii sunt convocați de către Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun.

Miercuri, 2 martie, în prima zi a Postului Mare pentru credincioșii romano-catolici, Papa Francis îi invită pe creștini la o zi de post și rugăciune pentru pace în Ucraina:

„Îi invit pe toți să facă din 2 martie, Miercurea Cenușii, o zi a postului și a rugăciunii pentru pace în Ucraina și în întreaga lume”, a fost apelul Papei Francisc la finalul Audienței Generale pentru situația din Ucraina.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol