Papa Francisc, mesaj pentru italieni: Nu vă grăbiți să strigați „victorie” împotriva coronavirusului

Papa Francisc i-a avertizat pe cetățenii italieni în timpul slujbei de duminică, 7 iunie, să nu lase garda jos împotriva coronavirusului. Avertismentul său a venit imediat după ce cei câteva sute de credincioși adunați în piața Sf. Petru au început să aplaude când pontiful le-a spus că prezența lor acolo este un semn că Italia a depășit faza acută a pandemiei.

«Vă salut pe toți, romani, pelerini: credincioși individuali, familii, comunități religioase. Prezența voastră în piață, deși redusă, este un semn că în Italia faza acută a epidemiei s-a terminat. Aveți grijă, însă! Nu strigați „victorie” înainte de final, nu vă grăbiți să strigați „victorie” prea repede», a spus Papa Francisc citat de Rai News.

«Rămâne, de asemenea, nevoia de a urma cu grijă normele în vigoare pentru că sunt reguli care împiedică virusul să înainteze. Mulțumesc lui Dumnezeu, trecem de ceea ce a fost mai greu, dar numai cu indicațiile date de autorități. Din păcate, în alte țări virusul provoacă încă multe victime. Vinerea trecută, într-o țară, a murit câte unul la fiecare minut. Teribil!», a mai spus pontiful.

Conform celor mai recente date transmise de Departamentul de Protecție Civilă din Italia, până astăzi, 8 iunie, au fost înregistrate în total 235.278 de persoane infectate cu coronavirus în această țară, 280 dintre acestea fiind confirmate în ultimele 24 de ore. Din totalul acesta, 34.730 de persoane suferă de această infecție și la această oră, în scădere cu 532 în ultima zi.

Numărul persoanelor decedate în Italia din cauza complicațiilor provocate de virusul Sars-CoV-2 este în prezent de 33.964, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 65 de decese. Persoanele care s-au vindecat în schimb sunt 166.584 a număr, cu 747 mai multe decât ieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul