Papa Francisc: „Nu vă certați în fața copiilor!” Îndemnul pentru mame de a alăpta nou-născuții în public

Biserica catolică trăiește astăzi sub oblăduirea unui papă foarte iubit de credincioși pentru atitudinea sa tolerantă și comportamentul său plin de înțelegere în fața micilor detalii ale vieții cotidiene. Ultimul apel al papei Francisc, făcut duminică, 14 ianuarie, este adresat părinților: „Nu vă certați în fața copiilor, pentru ei este o suferință”, apoi Suveranul Pontif citat de FanPage se adresează mamelor: „Alăptați-i oriunde vă aflați, chiar și în public”.

Cu ocazia botezului a 27 de nou-născuți la Capela Sixtină din Roma papa a precizat: „Este normal ca soții să se certe între ei, ar fi ciudat să nu o facă. Faceți-o, dar ca să nu vadă și să audă copiii. Nu vă imaginați suferința pe care o are un copil atunci când vede că părinții săi se ceartă.”

Papa a explicat că botezul „este cel mai bun dar primit vreodată”, deoarece „ne face să aparținem lui Dumnezeu și ne dă bucuria mântuirii”. La sfârșitul ceremoniei, Papa Francisc s-a adresat în mod specila mamelor, permițându-le să alăpteze copiii și în biserică.

„Dacă le este foame copiilor puteți să-i alăptați în biserică, pentru că Domnul vrea asta”, a spus pontiful adresându-se mamelor prezente. Un îndemn al papei după ce câțiva bebeluși au început să plângă. „Înainte de a continua, aș vrea să vă mai spun ceva, știți că azi copiii se simt într-un mediu divers, puțin cam prea cald, sunt prea acoperiți, simt aerul sufocant. Dar ei plâng și pentru că le e foame. Și un al treilea motiv pentru care o fac este plângerea preventivă: pentru că ei simt că se întâmplă ceva ciudat în jurul lor și nu înțeleg ce anume și atunci plâng în mod preventiv, în sensul că eu mă pun pe plâns și apoi vom mai vedea. Este un mod de apărare”, a explicat Bergoglio, invitând mamele să-și alăpteze copiii dacă le este foame.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Suveranul Pontif va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Vizita se va desfășura sub motto-ul „Să mergem împreună – Camminiamo insieme!”

@rotalianul