Părinții bebelușului român abandonat pe stradă în Italia, condamnați cu suspendare. „Erau prea săraci ca să-l poată îngriji”

S-a încheiat luni, 8 noiembrie, procesul celor doi părinți români care și-au lăsat bebelușul de numai 4 luni pe stradă, la Verona, în seara zilei de 14 spre 15 octombrie 2020. Mama și tatăl micuțului și-au recunoscut vina și au primit o pedeapsă de 12 luni de închisoare cu suspendare.

Povestea bebelușului român a impresionat întreaga Italie. La doar patru luni, copilul a fost lăsat noaptea, la un colț de stradă, învelit într-o pătură groasă de lână. Un bărbat care se deplasa pe bicicletă, cetățean pakistanez, l-a văzut întâmplător în timp ce se îndrepta spre serviciu şi a anunțat poliţia.

Avocata părinților biologici ai micuțului a negociat o pedeapsă (cu suspendare) de 12 luni pentru abandonarea unui minor. Acordul între acuzare și apărare de recunoaștere a vinovăției, pentru a primi o pedeapsă mai mică, a fost posibil datorită situației economice precare a celor doi, care nu aveau nimic de muncă și nici o sursă sigură de venit. Ei și-au schimbat adesea locuința, bazându-se pe prieteni și cunoștințe din zona orașului Verona.

„Nu aveau nici măcar bani să cumpere de mâncare pentru copil – a susținut avocata Sabrina Felicioni conform sursei citate. „Acum ne vom lupta pentru întâlniri periodice cu copilul”, a mai adăugat aceasta.

Bebelușul, după ce a fost dus inițial la „Ospedale della Donna e del Bambino” din Verona, a fost apoi încredințat spre creștere unei familii adoptive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai multe informații despre acest caz puteți afla din articolul: Copilul abandonat pe stradă în Italia este al unei familii de români din Verona.