Parteneriat între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și CGIL, cel mai mare sindicat din Italia

Cea mai mare confederaţie sindicală din Italia (CGIL) și asociaţia transnaţională ITACA au devenit partenerii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în demersurile de informare şi protejare a românilor care muncesc în Peninsula Italiană, dar şi în alte state europene.

Baza acestui parteneriat o reprezintă Memorandumul de Înţelegere pe care ministrul Natalia-Elena Intotero l-a semnat astăzi, 15 ianuarie, cu preşedintele Institutului Naţional Confederal de Asistenţă (INCA) CGIL, Morena Piccinini, şi preşedintele ITACA, Andrea Malpassi, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al ministerului român.

Cu sprijinul acestor organizaţii puternice şi bine reprezentate în întreaga Europă, MRP îşi propune să ajungă la cât mai mulţi români, pentru ca aceştia să îşi cunoască drepturile şi modalităţile de a şi le exercita, să ştie de ce facilităţi pot avea parte în statele-gazdă, în special în Italia (pensii, alocaţii, asistenţă medicală, ajutor de şomaj etc.) şi să nu mai devină victime ale sclaviei moderne şi muncii la negru.

Totodată, prin memorandumul semnat astăzi, ministerul va colabora cu INCA CGIL şi ITACA pentru informarea cetăţenilor români din Marea Britanie în ce priveşte Brexit.

Partenerii italieni şi-au exprimat, cu acest prilej, aprecierea faţă de faptul că Guvernul României se preocupă de toţi cetăţenii români, inclusiv de cei aflaţi în străinătate, prin existenţa unui minister dedicat românilor de pretutindeni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Institutul Naţional Confederal de Asistenţă (INCA) din cadrul CGIL are birouri de reprezentare în 26 de state: România, Austria, Belgia, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Luxembourg, Marea Britanie, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20