Pasager jefuit într-un aeroport din Italia de 70.000 de euro. Hoțul i-a furat valiza în care avea banii

Un agricultor german, în vârstă de 80 de ani, plecat din Germania pentru a-și vizita niște rude stabilite la Roma, a fost victima unui furt de zile mari la aeroportul Leonardo da Vinci din Fiumicino, în cursul zilei de miercuri, 13 decembrie 2023.

Potrivit ziarului Il Messaggero, pensionarul a pierdut economiile acumulate pe parcursul întregii vieți, în valoare de aproximativ 70.000 de euro.

În mod ironic, el ales să poarte acești bani cu el tocmai pentru că-i era teamă să nu-i fie furați din locuința sa din Germania în timpul absenței.

Conform unei prime reconstituiri făcută de anchetatori, hoțul l-a distras pe bătrân cerându-i o informație și, profitând apoi de un moment de neatenție, i-a furat valiza cu întreaga sumă de bani.

În momentul în care și-a dat seama de furt, bătrânul turist a cerut ajutorul agenților de poliție aflați în serviciu la aeroport.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În lacrimi, el le-a povestit acestora: „Mi-am distras atenți pentru un moment și mi-a furat toate economiile de-o viață. Ajutați-mă!”

Pensionarul a explicat că în Germania își păstra banii în casă, considerând că acest lucru îl face să se simtă mai în siguranță.

Decizia de a-i lua cu el în călătorie a fost motivată de faptul că locuiește într-o zonă rurală și urma să lipsească pentru mai multe zile.

Imediat după depunerea plângerii, investigatorii au demarat o serie de căutări în aeroport, dar nu au reușit să găsească nicio urmă a hoțului.

Analizând imaginile de supraveghere video, au confirmat declarațiile victimei. În imagini se observă cum turistul este abordat de infractor chiar în timp ce aștepta la check-in.

Arrestarea hoțului a avut loc abia în dimineața zilei de sâmbătă, 16 decembrie, când acesta a fost surprins din nou în aeroport.

Persoana reținută este un străin de origine algeriană, cu antecedente penale pentru furt.

Deși investigatorii au început o căutare intensivă pentru a recupera suma de 70.000 de euro, banii nu au fost găsiți încă.

Ei susțin că fac tot posibilul pentru a-l ajuta pe bătrân și că sunt în contact constant cu acesta, deși, deocamdată, nu există urmă de bani.

Din cercetări a reieșit că hoțul a țintit victima tocmai pentru că era în vârstă, realizând probabil amploarea furtului abia după ce a deschis bagajul.