Pasager mort de infarct la bordul unui avion. Al doilea caz în numai două zile

Un avion al companiei IndiGo, cu destinația Mumabi, a fost deviat după ce un pasager a murit din cauza unui atac de cord, la mai puțin de o oră după ce aeronava a decolat de pe aeroportul din Bangkok.

Zborul Bangkok-Mumbai a fost redirecționat către Myanmar duminică, 19 martie, ora 16:00, după ce un pasager de la bord a suferit un atac de cord și a murit în avion, informează Times of India.

Acesta este al doilea astfel de caz petrecut în India în ultimele zile. Vineri, un zbor Ranchi-Pune a fost deviat către Nagpur după ce unui pasager i s-a făcut brusc rău. Bărbatul a murit peste puțin timp, la un spital local.

Conform specialiștilor, printre factorii care pot crește riscul de a face un infarct în avion se numără:

  • Timpul prelungit petrecut într-un spațiu închis. Zborurile lungi pot fi epuizante și pot cauza stres și anxietate, ceea ce poate crește tensiunea arterială și frecvența cardiacă.
  • Dezechilibre electrolitice. Unii pasageri pot să aibă o deficiență de sodiu sau pot avea un nivel scăzut de potasiu, care poate cauza probleme cardiace.
  • Tromboza venoasă profundă (TVP). Zborurile lungi pot crește riscul de formare a cheagurilor de sânge în picioare, care pot migra la plămâni și cauza embolie pulmonară, o afecțiune gravă.
  • Factori de risc cardiovascular preexistenți. Persoanele care au probleme de sănătate precum hipertensiunea arterială, diabetul zaharat sau boala coronariană pot fi mai predispuse să facă un atac de cord în timpul unui zbor.

Din fericire, majoritatea zborurilor comerciale sunt echipate cu defibrilatoare automate externe (DAE) și personal medical pregătit pentru a interveni în cazul unui eveniment cardiac.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, există măsuri preventive pe care pasagerii le pot lua pentru a reduce riscul de a avea un atac de cord în timpul unui zbor, cum ar fi:

  • Încălzirea și mișcarea membrelor inferioare pentru a preveni TVP.
  • Consumul moderat de alcool și evitarea băuturilor care pot crește riscul de deshidratare, cum ar fi băuturile care conțin cofeină.
  • Menținerea nivelului de hidratare prin consumul de apă și alte lichide.
  • Discuțiile cu medicul de familie înainte de călătorie, despre orice preocupări legate de sănătate.
Distribuie acest articol