Pasager mort în avion în timpul unor turbulențe. Soția a fost și ea rănită

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a suferit un infarct fatal în avion, în timpul unui zbor al companiei Singapore Airlines, decolat din Londra și care urma să aterizeze pe Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok. Acesta călătorea alături de soția sa, Linda, pentru a se bucura de o vacanță de câteva săptămâni în Asia și Australia, însă destinul a avut alte planuri.

Aeronava a fost surprinsă de o turbolență de tip CAT (Clean Air Turbulence), care se caracterizează prin lipsa norilor și, prin urmare, nu poate fi detectată de radarele meteo de la bord.

În timpul acestei turbolențe, avionul a pierdut brusc 1.900 de metri altitudine, ceea ce a generat panică la bord.

Pasagerii, mulți dintre ei fără centurile de siguranță puse, au fost aruncați de pe locurile lor, iar obiectele de catering au fost proiectate în întreaga cabină. Scenele de haos au fost documentate de unii pasageri și postate pe rețelele sociale.

Geoff Kitchen a suferit un atac de cord fatal, în timp ce alte câteva zeci de persoane, inclusiv soția sa, Linda, au fost rănite, dintre care șapte grav.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Linda se află încă internată într-un spital din Bangkok, recuperându-se după leziunile grave suferite la coloana vertebrală în urma incidentului dramatic.

1200-2024052318498 (2)
Geoff Kitchen.Sursa foto: Daily mail

Familia a transmis să femeia a aflat despre moartea soțului său abia miercuri, 22 mai:

„Ieri i s-a dat vestea tragică. Erau un cuplu atât de unit, nu vă puteți imagina ce greu trebuie să fie pentru ea”, a declarat un prieten de familie.

Acesta a mai adăugat că Linda este încă sub efectul analgezicelor și urmează să fie supusă unor investigații suplimentare.

„Are leziuni la coloana vertebrală și la un umăr. Cred că era inconștientă când au coborât-o din avion.”

Avionul Boeing 777-300ER al companiei Singapore Airlines zbura de 10 ore din Londra spre Singapore și naviga la o altitudine de 37.000 de picioare, deasupra coastei Myanmarului, când a întâlnit o puternică turbulență cauzată de furtuni în Oceanul Indian.

Avionul a coborât brusc, pe o distanță echivalentă cu înălțimea a patru clădiri Empire State Building puse una peste alta, conform Daily Mail, în doar cinci minute.

Pasagerii au relatat scene de coșmar, cu pasageri aruncați în tavanul cabinei sau în aer în timp ce avionul pierdea altitudine.

A fost organizată rapid o aterizare de urgență, iar răniții au fost transportați la spital. Mai mulți pasageri, inclusiv Linda Kitchen, au suferit răni grave, în timp ce 23 de pasageri și nouă membri ai echipajului au avut răni mai ușoare.