Pasager mort în mod dramatic, aspirat de motorul avionului în timp ce se îmbarca

ACTUALIZARE 30 MAI 2024 ORA 17:23:

Potrivit unei declarații emise astăzi de autoritățile olandeze, poliția militară a identificat bărbatul ca fiind „un angajat al unei companii care operează pe Aeroportul Schiphol”, iar moartea sa a fost clasificată drept sinucidere.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un incident tragic a avut loc la Aeroportul Schiphol din Amsterdam, Olanda, unde o persoană a murit după ce a fost asoirată în motorul unui avion de pasageri aflat în procedura de decolare.

IMG_8988
Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: NOS.

Incidentul s-a petrecut pe pista aeroportului, în timp ce un zbor KLM se pregătea să decoleze spre Billund, Danemarca.

„Un incident fatal a avut loc astăzi la Schiphol, în timpul căruia o persoană a ajuns într-un motor de avion aflat în funcțiune,” a declarat compania aeriană KLM într-un comunicat.

„Din păcate, persoana a decedat”, se mai precizează în comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Identitatea victimei nu a fost încă dezvăluită. Poliția de frontieră olandeză, responsabilă de securitatea celui mai mare aeroport din Olanda, a anunțat că pasagerii au fost evacuați din avion și a fost deschisă o investigație.

Avionul implicat în accident este un jet Embraer de cursă scurtă, utilizat de serviciul Cityhopper al KLM, care operează zboruri către destinații apropiate, cum ar fi Londra, conform rapoartelor de presă olandeze.

O imagine postată de radiodifuzorul public olandez, NOS, arată avionul înconjurat de camioane de pompieri și ambulanțe lângă terminalele de plecare.

IMG_8989
Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: NOS.

Măsurile de siguranță și securitate sunt stricte la Schiphol, iar accidentele sunt rare la acest aeroport, care a gestionat aproximativ 5,5 milioane de pasageri doar luna trecută, conform statisticilor aeroportului.