Un pasager a murit la bordul unui avion care a aterizat pe aeroportul din Iaşi

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a decedat după ce a făcut stop cardiac la bordul unui avion care a aterizat la Aeroportul Internaţional Iaşi.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a suferit un stop cardiorespirator la aterizarea avionului în care era îmbarcat.

Operatorii sanitari SMURD era deja în aeroport pentru a prelua un bărbat bolnav adus de un elicopter de la Bacău, astfel că un medic l-a însoţit pe acesta, iar altul a rămas să îl resuscite pe bărbatul din avion. S-a încercat resuscitarea bărbatului timp de o oră, după care s-a declarat decesul.

„Echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat să intervină duminică, în jurul orei 18,45, pe Aeroportul Iaşi. Întrebate de medicul de urgenţă, însoţitoarele de bord au declarat că au vorbit cu dumnealui tot timpul zborului, înainte de aterizare şi au verificat centura de siguranţă. La aterizare s-a constatat că acesta nu reacţionează şi au sunat la 112. SMURD se afla în zona aeroportului pentru a prelua un pacient cu infarct adus de elicopter de la Bacău. S-a încercat resuscitarea timp de 60 minute, fără răspuns însă. S-a declarat decesul”, a precizat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, citat de Agerpres.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Iaşi spun că bărbatul se îîntorcea în țară de la muncă din Olanda, pe ruta aeriană Eindhoven – Iaşi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI