Un pasager a obținut o despăgubire uriașă după ce Wizz Air i-a anulat zborul. „Au crezut că voi renunța”

Un turist britanic a obținut o despăgubire uriașă de 4.500 de lire sterline din partea companiei aeriene Wizz Air, după ce biletele pentru o vacanță în Portugalia i-au fost anulate chiar în dimineața zborului, informează Daily Mail.

În ultima perioadă nu sunt puține cazurile în care turiștilor li se anulează biletele de avion, uneori chiar în ziua zborului.

Ei urmează apoi anumite formalități de returnare a banilor, dar există și situații în care se ajunge până în instanță. Este și cazul lui Russell Quirk, bărbatul din Marea Britanie care a obținut o despăgubire de 4.500 de lire sterline din partea Wizz Air.

Totul a început în ianuarie 2022, atunci când Russell Quirk a rezervat 5 bilele de avion pentru o vacanță în familie. Fără niciun fel de explicație, în dimineața zborului a primit un mesaj de la compania aeriană Wizz Air în care i se aduce la cunoștință faptul că zborul a fost anulat: „Nu a fost nicio explicație, nicio alternativă oferită și nici scuze”, a spus el conform sursei citate.

Russell Quirk. Foto: Daily Mail

Hotelul fusese deja plătit, iar bărbatul a fost nevoit să rezerve un alt zbor pentru ziua următoare

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce s-a întors în Marea Britanie din vacanță, Russell Quirk a încercat să obțină despăgubiri de la Wizz Air, apoi a abordat subiectul „pierderilor sale indirecte” – costurile suportate sau pierdute din cauza anulării.

Timp de luni de zile a așteptat un răspuns din partea companiei Wizz Air, însă în zadar, reprezentanții companiei au continuat să-i ignore pretențiile. Următorul pas a fost să meargă în instanță și să trimită executorii judecătorești la aeroportul din Luton, acolo unde avea rezervat zborul în Portugalia.

În cele din urmă, bărbatul a recuperat banii, mai exact, 4.500 de lire sterline. Primele bilete achiziționate au costat 700 de lire sterline, la care s-a adăugat și 2.500 de lire sterline pentru biletele achiziționate în ziua anulării celor inițiale, plus alte penalități.

„Cred că ei au crezut că voi renunța. Aceste companii fac procesul atât de dificil, atât de obstructiv încât majoritatea oamenilor renunță. Trebuie să te lupți pentru drepturile tale în calitate de consumator”, a spus bărbatul.