Pasageră, după o călătorie cu avionul: „Am ajuns la spital cu dureri insuportabile, vreau să-i avertizez pe toți cei care zboară cu avionul”

Lois Chitticks, o tânără de 26 de ani, a lansat un avertisment important pentru călătorii care efectuează zboruri lungi, după ce a suferit o experiență alarmantă. Originară din Londra, tânăra a călătorit cu avionul în Australia, dormind aproape întregul zbor de 20 de ore.

La doar două zile după călătorie, tânăra femeie a început să simtă dureri insuportabile la nivelul gambelor, descriind senzația ca pe una de „întindere musculară”.

Călcâiul stâng i s-a umflat și era mai cald decât celălalt picior, făcând-o să se simtă extrem de inconfortabil.

Tânăra a mers la medic și a aflat că aceste simptome erau cauzate de un cheag de sânge de 4 cm, destul de periculos pentru sănătate, informează Daily mail

Cheagurile de sânge sunt mai frecvente după zboruri lungi, din cauza perioadelor îndelungate de imobilitate și a presiunii reduse a aerului. Riscul este mai mare pentru persoanele cu probleme de circulație, fumători, cei cu istoric familial de astfel de probleme sau cei care iau anumite medicamente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În timpul zborului, practic nu m-am ridicat deloc de pe scaun, deoarece mă simțeam foarte bine pe locul meu de la culoar. M-am ridicat doar la sfârșitul zborului pentru a merge la toaletă – în rest, am dormit tot timpul”, a spus ea.

Deși tatăl ei o avertizase să se miște frecvent și să poarte șosete de compresie, Lois a ignorat sfaturile lui. „Acum regret enorm acest lucru”, a adăugat ea.

După ce a mers la spital, a făcut un test de sânge și o ecografie au confirmat prezența unui tromb venos profund (TVP) de 4 cm. Fiind tânără și sănătoasă, medicii i-au recomandat să aștepte ca cheagul să se dizolve de la sine, dar va necesita controale medicale în următoarele luni.

„Mi-au spus că este un TVP mare și va trebui să fiu atentă în următoarele trei până la șase luni. Acum voi fi predispusă la ele în viitor și va trebui să port șosete de compresie”, a explicat Lois.

„Dacă TVP-ul nu dispare sau se deplasează, va trebui să iau anticoagulante timp de până la un an. Mă îngrijorează că s-ar putea deplasa sau că voi fi predispusă la ele mai târziu în viață. Îmi pare atât de rău că nu m-am ridicat de pe scaun de câteva ori!”, a menționat tânăra pasageră.

Cheagurile de sânge sunt aglomerări de celule sanguine care se transformă dintr-o stare lichidă într-una gelatinoasă sau semisolidă

Formarea cheagurilor de sânge poate deveni periculoasă atunci când acestea se formează în mod inadecvat în vene sau artere, putând duce la complicații grave de sănătate.

Tromboza Venosă Profundă (TVP) apare atunci când un cheag de sânge se formează într-o venă profundă, de obicei în picior.

Dacă se desprinde, poate călători prin sistemul circulator și poate ajunge la plămâni, cauzând o embolie pulmonară, o afecțiune potențial fatală.