Pasageră moartă în timpul unui zbor spre Marea Britanie. „A leșinat și echipajul a început să o resusciteze”

Un zbor al companiei aeriene Jet2 care a decolat de pe aeroportul Tenerife Sur din Spania în direcția Manchester (Marea Britanie) a fost nevoit să aterizeze de urgență pe un aeroport din Cornwall, în sudul Angliei. Motivul urgenței a fost starea de sănătate a unei pasagere care, din păcate, a decedat.

După cum relatează publicația Manchester Evening News, zborul LS756 de la Tenerife la Aeroportul Manchester a emis alerta în noaptea de duminică, 2 aprilie 2023, după ce o pasageră a avut nevoie asistență medicală.

Ceilalți pasageri aflați la bordul avionului au povestit despre scenele cu impact emoțional puternic când femeia s-a simțit rău și a avut nevoie de asistență urgentă din partea profesioniștilor medicali.

Ei au declarat că aeronava a făcut brusc un viraj la dreapta, coborând peste Marea Celtică, pentru a ateriza pe aeroportul orașului Newquay din comitatul Cornwall.

Martor la incident, unul dintre pasagerii de la bord a declarat pentru Manchester Evening News:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La câteva ore de la decolare, un bărbat ajuta o femeie care se afla la baie. Ea părea să fie într-o stare proastă și în dificultate.

Echipajul de cabină a discutat cu ei și, la un moment dat, au fost nevoiți să o așeze în fața ușilor, unde sunt scaunele cu spațiu suplimentar pentru picioare.

A fost întrebată cât de mari sunt durerile suferite, astfel încât să poată transmite informația căpitanului navei”.

Pilotul a declarat stare de urgență la trei ore după decolare, solicitând asistență medicală pe un aeroport alternativ, imediat ce și-a dat seama că viața pasagerei este în pericol.

Martorul a continuat declarația explicând că lucrurile au luat o întorsătură bruscă. Echipajul de cabină a făcut un anunț pentru a întreba dacă se află orice tip de personal medical la bord.

Ulterior, avionul a făcut un viraj foarte dramatic la dreapta, fiind clar în acel moment că ceva s-a schimbat și că aeronava trebuia să aterizeze de urgență.

„Câțiva oameni au fost vizibil supărați și emoționați de ceea ce se întâmpla. Ea a leșinat și membrii echipajului, care aveau la bord oxigen și un defibrilator, au început să o resusciteze. Au făcut asta timp de aproximativ o oră, până am aterizat la Newquay.

Ambulanța aeriană și o a doua ambulanță așteptau când am aterizat, au urcat rapid treptele și au transportat-o ​​afară pe o targă, într-o parte laterală a avionului”, a adăugat martorul incidentului.

- Continuarea după publicitate -

După ce avionul a aterizat forțat, cei aflați la bord au aflat că aeronava trebuie realimentată cu combustibil în timp ce poliția a discutat cu personalul Jet2 la fața locului. Avionul a decolat ulterior, aterizând la Manchester în jurul orei 22:00.

Detalii despre cauzele a ceea ce s-a întâmplat nu au fost confirmate încă, dar Serviciul de Ambulanță din Sud-Vest și Poliția din Devon și Cornwall au fost contactate pentru informații suplimentare.

După cum a declarat compania Jet2, într-un comunicat ulterior, starea de sănătate a pasagerei s-a înrăutățit și, în ultimele momente ale zborului, a suferit un stop cardiorespirator.

Membrii echipajului au încercat să o resusciteze cu un defibrilator, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Jet2 a emis o declarație în urma incidentului, confirmând faptele și exprimându-și condoleanțe:

„Zborul LS756 din Tenerife către Manchester a fost deviat aseară către Aeroportul Cornwall din cauza unui client care necesita îngrijiri medicale.

Din păcate, putem confirma că ea a decedat. Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii lui în această perioadă dificilă.

Dorim să mulțumim echipajului nostru, precum și pasagerilor care au oferit asistență la bord”.

@rotalianul