Pasagera unui avion, filmată pe ascuns în timp ce folosea toaleta. Telefonul a fost pus acolo de un însoțitor de zbor

Familia unei adolescente a dat în judecată o companie aeriană, acuzând că un însoțitor de zbor a lipit un telefon de WC-ul unui avion pentru a o filma pe fată în timp ce folosea toaleta în timpul unui zbor.

Potrivit NBC News, incidentul s-a petrecut la data de 2 septembrie 2023, în timpul unui zbor operat de compania American Airlines între Charlotte și Boston, ambele fiind orașe din Statele Unite ale Americii.

Avocații fetei de 14 ani spun că American Airlines „știa sau ar fi trebuit să știe că însoțitorul de zbor era un pericol” pentru pasageri.

Ei afirmă că eșecul celorlalți membri ai echipajului de a confisca telefonul angajatului imediat după ce a fost raportată infracțiunea de către adolescentă i-a permis inculpatului să șteargă dovezile de pe dispozitiv.

Procesul împotriva companiei aeriene și a însoțitorului de zbor, al cărui nume nu a fost făcut public încă, a fost depus vineri, 1 decembrie 2023, la tribunalul districtual din Carolina de Nord.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reprezentanții American Airlines au declarat că însoțitorul de zbor a fost „retras din serviciu” imediat după presupusul incident și nu a mai lucrat de atunci.

„Luăm această problemă foarte în serios și am cooperat pe deplin cu autoritățile în ancheta lor, deoarece siguranța și securitatea sunt prioritățile noastre principale”, a transmis compania aeriană.

Conform informațiilor prezentate la proces, fata a declarat că, în timp ce aștepta să folosească o baie din secțiunea economică, unde se afla cu familia ei, însoțitorul de zbor a îndrumat-o să folosească o toaletă din cabina clasei întâi.

Însoțitorul de zbor a intrat mai întâi el în baie însă, spunând că trebuie să-și spele mâinile, apoi a ieșit un minut mai târziu pentru a-i spune fetei că scaunul era stricat, dar să nu se îngrijoreze pentru că WC-ul va funcționa oricum.

Fata a spus că, după ce a folosit toaleta, a observat un telefon iPhone care era ascuns în mare parte de o bandă roșie a companiei aeriene cu inscripția „Seat broken” (scaun defect – t.r.) – dar blițul camerei de filmat de la dispozitiv era aprins.

„A fost șocată și speriată. Și-a dat seama imediat că cineva a pus telefonul acolo pentru a o filma în timp ce folosea toaleta”, au spus avocații fetei la proces.

Tânăra a fost destul de inspirată în acel moment încât să fotografieze dispozitivul ascuns de însoțitorul de zbor în baie.

231201-american-airlines-iphone-toilet-mn-1320-7858e2
Fotografia făcută de pasagera adolescentă. Sursă foto: Lewis & Llewellyn LLP via AP.

Avocații familiei au menționat că însoțitorul de zbor a luat ulterior telefonul și a șters imaginile cu fata aflată în toaletă înainte de a-i permite tatălui ei să vadă înregistrările de pe iPhone-ul său.

- Continuarea după publicitate -

Familia a declarat că un agent FBI i-a spus mamei fetei că nu l-au arestat pe bărbat pentru că nu au găsit imagini incriminatoare pe telefonul său.

Avocații familiei au spus că nu cunosc numele însoțitorului de zbor, unde locuiește sau dacă acesta încă lucrează pentru American.

Adolescenta de 14 ani se află acum în terapie psihologică pentru traumă, au mai spus avocații.

@rotalianul