Pasageri cu bani nedeclarați pe un aeroport din Italia: Peste 500.000 de euro confiscați în prima jumătate a anului

Funcționarii Agenției Vamale din Treviso, provincia cu același nume din regiunea italiană Veneto, în colaborare cu Garda Financiară italiană, au confiscat în primul semestru al acestui an bani în numerar în valoare de 565.000 de euro, aplicând amenzi pentru infracțiuni valutare pentru 33 de persoane care transportau sume cuprinse între 10.000 și 60.000 de euro la Aeroportul „Antonio Canova”.

Potrivit unui comunicat de presă comuna al celor două instituții menționate mai sus, făcut public de publicația La Tribuna di Treviso, aceste rezultate au depășit performanțele din 2022, când au fost interceptate sume în valoare de 477.000 de euro și au fost puse sub acuzare 31 de persoane pentru încălcarea reglementărilor privind circulația transfrontalieră a banilor în numerar.

Printre cazurile deosebite înregistrate în prima jumătate a acestui an se numără un cetățean ghanez, care sosise din Malta cu suma de 37.000 de euro fără să o declare, un moldovean venit din Spania cu 20.000 de euro fără a declara acești bani la vamă și, în ultimele zile, un cetățean grec care pleca spre Olanda și care a fost găsit cu nu mai puțin de 60.000 de euro ascunși la el.

Banii au fost ascunși de grec în haine și bagaje, însă nu a fost suficient pentru a evita controalele și simțul acut al unităților canine cu ajutorul cărora vameșii au efectuate controalele vamale.

Pe lângă contravențiile administrative aplicate, se efectuează investigații specifice pentru a verifica coerența dintre veniturile declarate și sumele de bani găsite asupra călătorilor controlați.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, se verifică dacă aceștia au fost subiectul unor raportări de operațiuni suspecte de spălare de bani, dacă sunt beneficiari ai veniturilor de cetățenie sau de urgență, dacă sunt beneficiari ai locuințelor sociale sau se află în situație de urgență locativă.

Distribuie acest articol