Pasageri cu teste COVID false la aeroport în perioada pandemiei, condamnați la închisoare

Tribunalul Penal din Bruxelles a condamnat recent 11 persoane la pedepse cuprinse între șase și opt luni de închisoare, precum și amenzi cuprinse între 1.600 și 2.000 de euro, pentru prezentarea unor teste PCR fals negative pe Aeroportul Național din Bruxelles în perioada pandemiei.

Instanța s-a pronunțat săptămâna aceasta, dar faptele datează de anul trecut, din perioada pandemiei, când călătoriile erau sever limitate sau chiar interzise, menționează Europa Today.

În lunile de restricții, în care a fost necesară prezentarea unui test COVID negativ pentru a se putea deplasa dintr-un stat în altul, aeroportul din Bruxelles a interceptat 820 de pasageri care au prezentat un certificat PCR fals, în care data, numele persoanei testate sau rezultatul testului fuseseră schimbate.

Tuturor li s-a oferit posibilitatea de a plăti o tranzacție extrajudiciară de 750 EUR, pe care aproximativ 80% dintre ei au acceptat-o. Cu toate acestea, 160 de persoane au refuzat și au ajuns astfel în fața judecătorului.

Zece inculpați au fost condamnați la șase luni de închisoare și o amendă de 1.600 de euro. Un bărbat, deja condamnat în trecut pentru fals, a primit o pedeapsă mai severă: opt luni de închisoare și o amendă de 2.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI