Pasagerii unei companii aeriene sunt cântăriți înainte de a urca în avion. „Cântărim tot ceea ce urcă în aeronavă”

Autoritatea Aviației Civile din Noua Zeelandă cere companiei sale aeriene naționale să cântărească pasagerii care pleacă cu zboruri internaționale de la Aeroportul Internațional Auckland până pe 2 iulie 2023, informează CNN.

Programul, pe care Air New Zealand îl numește un sondaj privind greutatea pasagerilor, este o modalitate de a colecta date despre sarcina și distribuția greutății pentru avioane, a spus compania aeriană.

„Cântărim tot ceea ce urcă în avion – de la marfă, la mâncarea servită la bord și până la bagajele din cală”, a declarat Alastair James, specialist în controlul încărcăturii la Air New Zealand.

1200-20230530154419 (6)

Cu toate acestea, greutatea este un lucru personal pe care nu toată lumea dorește să-l dezvăluie. Pentru a proteja confidențialitatea persoanelor, compania aeriană spune că a făcut datele anonime.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Călătorilor li se va cere să stea pe un cântar digital atunci când fac check-in pentru zborul lor. Informațiile despre greutatea lor sunt apoi trimise la sondaj, dar nu vor fi vizualizate pe ecranul agentului.

De asemenea, își vor pune bagajele pe un alt cântar, identic, pentru cântărire separată.

„Știm că a păși pe cântar poate fi descurajant pentru unii. Dorim să asigurăm pasagerii noștri că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi”, a spus James.

Nu este prima dată când Air NZ le-a cerut pasagerilor să urce pe cântar înainte de a se îmbarca în avioanele lor. Pasagerii care au călătorit în interiorul țării au participat la un sondaj în 2021, dar cel pentru călătorii internaționale a fost amânat din cauza pandemiei.

Printre persoanele cărora li se poate cere să participe la sondaj se numără și cei care călătoresc cu zborul direct de la Auckland la aeroportul JFK din New York.

Ruta emblematică de 17 ore a fost lansată în toamna anului trecut, ca pilon al strategiei Air NZ post-pandemie. Este, de asemenea, unul dintre cele mai lungi zboruri din lume.

Distribuie acest articol