Patron italian amendat cu peste 20.000 de euro, avea 7 muncitori români la negru

Un agricultor italian din localitatea Sedegliano, provincia Udine, a fost amendat cu peste 20.000 de euro după ce autoritățile au descoperit pe podgoriile sale șapte muncitori români fără contract de muncă.

Potrivit Udine Today, controlul a avut loc joi, 28 mai, și a fost efectuat de nucleul carabinierilor de la Inspectoratul de Muncă din provincie, alături de carabinierii din localitatea Codroipo. Pe lângă faptul că antreprenorul italian avea 7 muncitori români la negru pe podgoriile sale, acesta se pare că nici nu a actualizat documentul de evaluare a riscurilor, nu a informat lucrătorii despre riscurile infectării și nu i-a supus vizitelor medicale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

În urma descoperirii acestor nereguli, carabinierii au suspendat activitatea comercială a cetățeanului italian și i-au aplicat o amendă penală de 5.900 de euro, precum și alte sancțiuni administrative în valoare totală de 14.600 de euro. Operațiunea a fost condusă de mareșalul șef Vito Constantino, comandantul nucleului de carabinieri pentru Inspecția Muncii din Udine.

Distribuie acest articol