Patronul român al unei firme de transport din Italia, prins făcând trafic ilegal de motorină. Avea peste patru tone de motorină de vânzare

Agenții Gărzii Financiare din cadrul Comandamentului Provincial din Veneția, regiunea italiană Veneto, angajați în activități continue de monitorizare economică și de combatere a traficului ilegal, au efectuat recent o operațiune semnificativă în localitatea Mirano.

finanza-distributore-e1709374846828
Camionul unui român, plin cu 4 tone de motorină destinată vânzării ilegale, descoperit de agenții Gărzii Financiare din Italia.

În timpul unei patrulări nocturne într-o zonă industrială, au descoperit și confiscat un camion modificat ilegal pentru a funcționa ca un distribuitor „ambulant” de carburant, relatează publicația NordEst24.

Camionul, fără plăci de înmatriculare și considerat inițial abandonat, ascundea în interior aproximativ 4.210 litri de motorină destinată autovehiculelor.

O investigație imediată, desfășurată cu sprijinul Pompierilor pentru asigurarea siguranței, a dezvăluit că vehiculul fusese echipat special pentru a opera ca un distribuitor mobil de carburant, fiind dotat cu tuburi, baterii și un pistol de alimentare, pregătit complet pentru vânzarea ilicită de combustibil.

Investigațiile ulterioare au permis identificarea proprietarului vehiculului, un cetățean de naționalitate română, titular al unei companii de transport rutier.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, s-a dovedit a fi dificilă urmărirea originii și provenienței legale a motorinei găsită în rezervoare.

Prin urmare, la indicația procurorului de la Parchetul din Veneția, vehiculul și carburantul au fost confiscate.

Proprietarul român a fost denunțat în stare de libertate pentru sustragerea de la plata accizelor pe produsele energetice, o încălcare gravă care afectează controlul fiscal și securitatea pieței combustibililor.

Vânzarea ilegală de carburant, pe lângă faptul că reprezintă un risc pentru securitate, ocolește controalele fiscale și prejudiciază piața legală a combustibililor, având consecințe negative pentru consumatori și pentru mediu.

Distribuie acest articol