Patru italieni cercetați pentru moartea muncitorului român Francisc Păuleț

Patru italieni sunt judecați în stare de libertate pentru omor și vătămare corporală gravă, în urma decesului mucitorului român Francisc Păuleț, în vârstă de 36 de ani și rănirea  fratelui său, Daniel, de 31 de ani.

Cei doi frați sunt victimele accidentului de muncă care a avut loc pe data de 13 iulie, la Contrada Costalarga – Fraginesi (Castellammare del Golfo), în sudul Italiei. Asupra faptelor investighează carabinierii din Alcamo conduși de căpitanul Giulio Pisani.

Cei doi români lucrau la construcția unei vile private, când, dintr-o dată, brațul macaralei s-a rupt căzând peste Francisc Păuleț care a murit pe loc. Fratele său, Daniel, a fost și el rănit grav.

Cei 4 italieni care fac parte din registrul persoanelor cercetate pentru eventuale responsabilități în acest caz sunt: proprietarul terenului unde aveau loc lucrările de construcție, un bărbat în vârstă de 37 de ani din Castellammare del Golfo, cei doi patroni ai companiei care efectua lucrările, ambii din Alcamo, în vârstă de 68 și 37 de ani, precum și muncitorul care efectua mișcările macaralei în acel moment, un bărbat de 43 de ani, tot din Alcamo.

Ancheta este în curs de desfășurare, pentru a se stabili cine este responsabil de moartea muncitorului român și de rănirea gravă a fratelui său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Francisc Păuleț locuia împreună cu soția sa, Cristina Lițcanu, și cei doi fii ai săi în Via Porta Palermo din Alcamo. Pe 23 iunie, la biserica San Francesco d’Assisi din localitate, ei l-au botezat pe Riccardo, fiul lor de câteva luni, iar împreună mai au o fetiță de 6 ani. De la o mare bucurie pentru acești părinți la o durere imensă, comunitatea românească din zonă dar și prietenii italieni s-au strâns cu afecțiune în jurul familiei îndoliate.

Distribuie acest articol