Patru morți în urma unui tragic accident în Italia, între un autobuz plin cu copii și o ambulanță

Un tragic accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei miercuri, 27 decembrie 2023, pe Strada Statală 73 bis, într-un tunel situat între localitățile Urbino și Fermignano din regiunea italiană Marche, care s-a soldat cu patru decese și mai multe persoane rănite.

700-202312281307
Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: fanpage.it.

Accidentul a implicat un autobuz cu copii aflați într-o excursie organizată de o parohie locală și o ambulanță care avea patru persoane la bord.

Victimele decedate sunt cele aflate la bordul ambulanței, fiind vorba de trei operatori sanitari și un pacient.

Mai exact, acestea sunt: Stefano Sabbatini, șoferul ambulanței din localitatea Fossombrone, Cinzia Mariotti, o infirmieră din Acqualagna, medicul Sokol Hoxha, de origine albaneză, în vârstă de 40 de ani și absolvent al Universității Politecnica delle Marche, precum și pacientul pe care îl transportau, Alberto Serfilippi, în vârstă de 85 de ani.

1200-202312281307
Cinzia Mariotti, Stefano Sabbatini și Sokol Hoxha. Sursă foto: Il Resto del Carlino.

În urma impactului, a izbucnit un incendiu în tunel, care a generat o coloană de fum vizibilă de la distanță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În total, șapte persoane au fost rănite, dintre care patru (doi copii și doi însoțitori) au fost transportate la spitalul din Pesaro, iar trei (doi adolescenți și un însoțitor) la spitalul din Urbino. Șoferul autobuzului a fost de asemenea rănit ușor.

Agenția Sanitară din provincia Pesaro și Urbino a declarat că situația este sub control, rănile suferite fiind minore și că procedurile de externare pentru pasagerii autobuzului sunt în curs de desfășurare pentru a le permite să se întoarcă acasă.

Restul copiilor din autobuz au fost transportați acasă cu un vehicul pus la dispoziție de organizatorii excursiei.

Cinzia, care era mama unei fete de 22 de ani, era cunoscută nu doar în Acqualagna, unde locuia, ci și în Cagli, fiind căsătorită cu Cesare Martelloni, proprietarul unei pensiuni populare.

- Continuarea după publicitate -

Stefano Sabbatini, șoferul ambulanței, în vârstă de 59 de ani și tată a trei copii, era de asemenea foarte apreciat în comunitatea sa din Fossombrone. Prietenii săi îl descriu ca fiind o persoană devotată și un tată exemplar.

Sokol Hoxha, medicul decedat, este deplâns de colegii săi, care subliniază pasiunea sa pentru meserie. El era tatăl unui copil de doar patru luni.

@rotalianul