Italia: Patru muncitori morți într-o fermă de creștere a animalelor. S-au înecat în gunoi de grajd

Accident de muncă teribil în provincia Pavia unde patru muncitori de origine indiană au murit asfixiați joi, 12 septembrie, într-un rezervor cu îngrășământ natural de la o fermă agricolă de creștere a vitelor.

Persoanele decedate sunt: Prem și Tarsem Singh, doi frați cu vârste de 48 și 45 de ani, proprietari ai fermei și doi dintre angajații lor, Arminder Singh, 29 de ani, și Majinder Singh, 28 de ani.

Au căzut unul după altul și au murit cu toții, relatează presa italiană. Cei patru muncitori s-au prăbușit într-un rezervor cu gunoi de grajd, adânc de 3 metri, al unei ferme din Arena Po, din zona Pavia. Tragedia a avut loc imediat după ora prânzului.

Doi dintre muncitorii decedați erau frați și proprietari ai societății agricole unde s-a produs incidentul, una dintre cele mai importante ferme de vite din Pavia, dar toți patru aveau grade de rudenie între ei.

Conform primelor investigații efectuate de carabinierii companiei Stradella, cei patru lucrau în apropierea rezervoarelor de compost când au căzut rând pe rând într-unul dintre acestea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unul dintre frați a căzut în rezervor și a leșinat din cauza mirosului. În acțiunea lor de a se ajuta apoi unul pe altul, rând pe rând au căzut toți în rezervorul adânc de 3 metri, uciși probabil de dioxidul de carbon emanat de gunoiul de grajd. Aceasta este ipoteza investigativă elaborată de procurorul Pavia Mario Venditti.

În jurul orei 12.00, rudele lor au intrat în grajd și au văzut un picior ieșind din bălegarul de vacă procesat și folosit ca îngrășământ organic. Mama celor doi proprietari, potrivit unei prime reconstituiri, a încercat să-și salveze fiii aruncându-le o frânghie, dar a eșuat în intenția sa.

Două corpuri au fost recuperate imediat de pompierii sosiți la fața locului, în timp ce pentru celelalte două a fost necesar să se golească rezervorul.

Cei doi frați decedați. Foto: Il Gazzettino