Patru oameni din Italia și-au pierdut vederea la un ochi, după ce le-a fost injectată o altă substanţă în locul soluţiei saline

O eroare medicală gravă în Italia a condus la orbirea a patru persoane, care au mers la spital pentru o simplă operație de cataractă. Victimele, trei femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani, și-au pierdut vederea la un ochi după ce le-a fost injectată o altă substanță în locul soluției saline, informează Fanpage.

Toți pacienții erau internați la Spitalul „San Matteo degli Infermi” din Spoleto, situat în provincia Perugia, regiunea Umbria. În timpul operației le-a fost injectată o soluție de bicarbonat de sodiu de 8,4%, care fusese introdusă printr-o eroare în recipientul soluției saline pentru uz oftalmologic.

În urma incidentului, Curtea de Conturi din Umbria a lansat o anchetă pentru a determina suma de bani pe care asistentele investigate vor trebui să o restituie după despăgubirile plătite de spital.

Între timp, asistentele și alți doi angajați ai spitalului, care încă își desfășoară activitatea acolo, au primit următoarele sancțiuni disciplinare: o zi de suspendare și salariu redus pentru acea zi.

Acest incident scoate în evidență importanța procedurilor riguroase de verificare și procedurilor de siguranță în spitale, pentru a preveni astfel de erori tragice care pot avea consecințe devastatoare pentru pacienți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda numărului mare de intervenții chirurgicale de succes realizate în fiecare zi, erorile medicale pot fi și rămân o problemă serioasă care trebuie adresată în sistemul de sănătate.