Pacienți români cu COVID transferați în Italia. „E rândul nostru să le acordăm ajutor”

Serviciul Național de Protecție Civilă din Italia, prin CROSS (Crucea Roșie Internațională) și în acord cu Ministerul Sănătății din Italia, participă la răspunsul european privind solicitarea României și patru pacienți români infectați cu Covid-19, aflați în stare critică, au ajuns în această seară în Italia. Doi dintre ei vor fi asistați de serviciul de sănătate al regiunii Piemont și ceilalți doi de cel al regiunii Lazio.

În contextul urgenței Covid-19, Uniunea Europeană răspunde solicitării de asistență internațională formulată de România, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Presiunea uriașă exercitată de numărul mare al persoanelor infectate cu Covid-19 asupra spitalelor din România a determinat autoritățile locale să solicite transferul unor pacienți în unități medicale din străinătate.

La răspunsul european participă și Serviciul Național de Protecție Civilă din Italia, prin CROSS și în acord cu Ministerul Sănătății din Italia, primind patru pacienți români ce au nevoie de tratament în terapie intensivă.

În urmă cu puțin timp, o aeronavă din România care transporta cei patru pacienți în sistem de biosecuritate și „biocontainment”, a aterizat pe aeroportul din Cuneo și își va continua călătoria spre Roma, unde este așteptată ceva mai târziu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În ultimele luni, un nou și dur val de infectări cu Covid-19 a lovit Europa de Est și, în special, România – a declarat șeful Departamentului Protecției Civile din Italia, Fabrizio Curcio – iar răspunsul țării noastre, la solicitarea autorităților române, va face posibilă ușurarea presiunii asupra instalațiilor lor spitalicești.

În lupta grea împotriva Covid-19, ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi ne revine datoria să ajutăm și să confirmăm importanța principiului solidarității, ce se află la baza Mecanismului European de Protecție Civilă”.

Imaginea articolului este una de arhivă.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20