Patru români au murit în accidentul de autobuz din Italia. Au fost identificați cu greu

Patru cetățeni români și-au pierdut viața în accidentul de autobuz din seara zilei de 3 octombrie, din localitatea Mestre de lângă Veneția, a transmis Ministerul Afacerilor de Externe.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste au acționat rapid, auto-sesizându-se în urma veștilor alarmante și solicitând autorităților locale informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a victimelor implicate.

O echipă consulară mobilă a fost trimisă la fața locului în regim de urgență, ca parte a efortului de a obține informații în ceea ce privește circumstanțele exacte și consecințele accidentului.

Rezultatul acestor demersuri, efectuate continuu în noaptea de 3 spre 4 octombrie și pe parcursul zilei următoare, a fost trist și cutremurător: patru dintre victimele acestui incident tragic sunt cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipa consulară s-a deplasat, de asemenea, la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile victimelor, pentru a intra în legătură cu membrii familiilor afectate și pentru a asigura asistență consulară specifică în astfel de circumstanțe tragice.

Ambasada și Consulatul General al României continuă dialogul cu autoritățile locale și vor oferi tot sprijinul necesar, în limita competențelor, pentru a facilita repatrierea trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, demersuri cu o încărcătură emoțională și administrativă semnificativă pentru familiile îndoliate.