Pavia – agresează concubina și încearcă să dea foc locuinței. Bărbat român arestat la Voghera

Carabinierii din localitatea Voghera, provincia Pavia, au arestat în dimineața zilei de sâmbătă, 29 aprilie 2017, un bărbat de cetățenie română, după ce acesta și-a agresat concubina și a încercat să dea foc apartamentului în care cei doi locuiau.

Iulian Marian Stamane, în vârstă de 40 de ani, se pare că a avut o discuție aprinsă cu femeia cu care conviețuia și, după ce a agresat-o fizic și verbal pe aceasta și a amenințat că o va omorî, a ieșit în stradă și a tăiat cauciucurile de la mașina femeii. Dar pentru Stamane nu a fost de ajuns ceea ce a făcut, așadar a urcat din nou în apartament și a început să dea foc la diferite obiecte de mobilier din mai multe camere.

Concubina acestuia, îngrozită de gesturile bărbatului, a alertat imediat carabinierii din localitate care au intervenit prompt pentru a-l opri pe bărbatul român, pe care l-au găsit în apartament aprinzând focul într-una din camere după ce a dat foc altor obiecte deja, în alte încăperi. Bărbatul, însă, văzându-se abordat de carabinieri, a devenit agresiv și cu aceștia, care cu greu au reușit să-l imobilizeze în timp ce pompierii încercau să stingă flăcările din apartament.

Nu este prima dată când bărbatul are o ieșire nervoasă de acest gen. Cu numai o săptămână în urmă, mai exact duminică, 23 aprilie, tot în urma unor certuri cu concubina, bărbatul a amenințat că va arunca în aer apartamentul deschizând gazul, dar a fost oprit la timp de intervenția agenților de poliție, la acea dată.

Bărbatul român se află acum închis în penitenciarul din Voghera, în așteptarea procesului, relatează Comandamentul Provincial din Pavia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dorim să subliniem cât de important şi de necesar este să fiți precauți în aceste cazuri de violență în familie, în cuplu sau asupra femeilor, fie că sunteți victime sau martori. Vă reamintim că, pe teritoriul Italiei, se pot accesa în caz de violență domestică următoarele site-uri și vă puteți adresa la:

În schimb, dacă locuiți sau vă aflați pe teritoriul României, site-ul Violența Împotriva Femeilor vă oferă o listă completă la nivel național la care se poate apela în caz de violență în familie.

Cazurile de violență în familie, dacă nu sunt denunțate la timp, pot duce la evenimente mult mai grave, atât pentru femei cât și pentru copii, de aceea este bine, fie că sunteți victimă sau doar martor la un astfel de caz, să-l denunțați la autorități cât mai repede posibil.