Pavia – angajată româncă a unui azil de bătrâni filmată în timp ce bătea bătrânii pe care trebuia să-i îngrijească

Bătaie, hărțuire și amenințări. Acesta este modul în care o femeie de cetățenie română în vârstă de 32 de ani și rezidentă la Pavia, angajată la un azil de bătrâni din Voghera, provincia Pavia, „îngrijea” bătrânii aflați în acea structură.

Ancheta autorităților locale a pornit în urma denunțului făcut de directorul azilului care a colaborat de la bun început cu poliția pentru a demasca tânăra română și a pune capăt violenței psihice și fizice aplicate asupra a patru bătrâni cazați în respectivul azil. Denunțul vine și în urma unor plângeri depuse de rudele celor patru bătrâni la conducerea azilului, care au observat vânătăi pe corpul acestora.

În urma denunțului făcut, anchetatorii au decis să instaleze camere de filmat în mai multe încăperi din azil iar imaginile înregistrate de polițiști nu lasă loc de dubii asupra comportamentului femeii românce față de bătrânii pe care era plătită să-i îngrijească. (Vezi video)

În urma vizionării imaginilor, procuratura din Pavia a dispus imediat arestul femeii, pentru a evita ulterioare abuzuri. Agenții de poliție au arestat tânăra română chiar la locul de muncă, după care au condus-o în locuința sa unde va rămâne în arest la domiciliu până la completarea anchetei, urmând apoi să fie judecată în tribunal pentru faptele ei.

Pe această cale amintim persoanelor care au astfel de tendințe că, în Italia, conform articolului 572 din Codul Penal, „oricine maltratează o persoană din familie, un minor sub 14 ani, o persoană sub autoritatea sa, sau dată în grija sa pe motive de educație, instrucție, îngrijire, pază sau tutelă, sau prin exercitarea unei profesii sau a unei arte, este pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, dacă dintr-o astfel de faptă se ajunge la rănirea gravă a unei persoane, se aplică o pedeapsă între 4 și 8 ani iar dacă se ajunge la o rănire foarte gravă a unei persoane, închisoare de la 8 la 15 ani, în timp ce pentru decesul unei persoane în astfel de circumstanțe pedeapsa poate ajunge între 12 și 20 de ani.