Pe 11 decembrie, din Italia, trimit României votul meu. Să vă spun și de ce!

Sunt Eu.

Femeie, emigrată din România mulți ani în urmă. Din vina cui, nu mai contează! A mea, a statului, a banilor puțini, a dorinței de a oferi mai mult și mai bine celor dragi mie, din vina societății, a mentalității, nu mai contează de ce…Speram să mă întorc repede. Cinci, șase luni, nu mai mult…și au trecut ani. De ce? Cum? A cui e vina?

Mă întorc vara, să simt mirosul pășunilor de pe crestele Carpaților, să-mi ud picioarele în râurile repezi și reci, să urc pe munte cât mai sus ca să pot îmbrățișa pământul ăla unde am făcut primii pași și țara aia unde fie pâinea cât de rea, doar acolo îmi satur și îmi liniștesc sufletul, să revăd oamenii dragi și să mă reculeg la mormântul părinților.

Să-mi regăsesc bucata de suflet rănit pe veci care își va târî până la moarte crucea vinovăției și a păcatului de a pleca lăsând în urmă chipuri triste și suflete la fel de schingiuite ca și al meu..

„Nimeni nu a plecat de bine”, o emblemă a resemnării noastre, un adevăr care ne face să ne simțim mai puțin vinovați. Vinovați față de părinții și fiii pe care i-am lăsat în urma noastră, vinovați față de România!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fiecare 4 ani avem posibilitatea să încercăm să facem ceva, să schimbăm ceva! Ceva mai bun pentru cei care încă mai trăiesc acolo și unde mulți dintre noi, mai devreme sau mai târziu, ne vom întoarce. Te-ai gândit cum ai vrea să fie România atunci când te vei întoarce să trăiești acolo? Cum ai vrea să fie țara în care acum îți trăiesc părinții sau în care ți-ai lăsat copiii? „Nimeni nu a plecat de bine” dar cu toții am vrea să se schimbe asta. Altfel, ne-am sacrificat degeaba! Suferința noastră, toate sacrificiile făcute, au fost în zadar!

La fiecare 4 ani, avem șansa să schimbăm ceva în România! În România frumoasă, cinstită, muncitoare și responsabilă, în România în care ne trăiesc fiii! Pentru ea, pentru ei, pentru noi toți, duminică, trebuie să mergem la vot! Nu vor curge râuri de lapte și miere dar un vot în plus înseamnă o șansă mai puțin pentru hoție și corupție, un vot în plus înseamnă o șansă în plus pentru un viitor mai bun pentru copiii noștri!

Dacă nu votăm noi, vor vota alții în locul nostru dar o vor face pentru ei, cum vor și cum le place, protejându-și interesele! Vor fi și ale noastre, oare?

Orice buletin de vot nefolosit de votantul în drept, poate fi fraudat! Mai bine desenați o floare, un copil, o rază de soare, pe buletinul de vot dacă nu sunteți deciși cu cine să votați dar mergeți! Folosiți buletinul vostru de vot! Măcar se va putea fura cu un vot mai puțin! Per total, este posibil să conteze.

Nu putem cere României să îi pese de noi dacă arătăm că nici nouă nu ne pasă de ea! Votul nostru e mesajul că ne pasă! Că suntem departe dar nu am abandonat. Dimpotrivă! Am devenit mai atenți, mai exigenți și chiar mai responsabili. Și cu o datorie patriotică și civică mai profundă. Pentru că acum, din depărtări, de pe pământuri unde suntem numiți „străni”, am înțeles ce înseamnă să ai o țară, un meleag al tău, o identitate!

Iar identitatea noastră de români, o putem defini duminică prin vot!

Fiecare cum și pe cine dorește dar important e să votăm! Va fi Parlamentul pe care ni-l dorim? Nu știm! Dar oricum am vota, făcând acest lucru, suntem deja învingători!

Pentru că un Parlament ca să fie bun trebuie să aibă și o opoziție bună! Votăm Parlamentul dar votăm și opoziția lui, duminică! Nu ați valutat pe nimeni în măsură să guverneze România pentru următorii 4 ani? Votați opoziția atunci! Cine ar putea face cea mai constructivă opoziție dintre toate partidele care candidează? Răspunsul îl știți dumneavoastră și e în funcție de părerea personală a fiecăruia. Pentru că o democrație adevărată, sănătoasă, care funcționează bine, e formată dintr-un bun guvern dar și o bună opoziție.

De ce merg eu la vot duminică?

Pentru că simpla mea prezență la vot, contează! Astfel, votul meu nu poate fi furat!

Pentru că vreau să mă întorc, într-o Românie unde copiii sunt educați, tineri respectați și bătrânii protejați!

Pentru că îmi pasă de viitorul României, unde trăiesc persoane dragi mie!

Pentru că îmi pasă de sănătatea și educația lor!

Pentru că vreau să mă întorc într-o Românie prosperă și cinstită!

Pentru că m-am săturat de aceeași oameni care se perindă pe la pupitrul puterii în România iar absenteismul la urnele de vot influențează rezultatele alegerilor pentru că sporește ponderea celor care au aparate de partid mai solide. Vrei să votezi cu aceste partide? Perfect! Fă-o! Dar dacă nu vrei, e bine să te gândești dacă nu cumva prin absența ta îi avantajezi fără să vrei aproape la fel de mult ca printr-un vot explicit.

Pentru că nu permit și nu concep ca țara mea să fie condusă de oameni condamnați penal, cu sentințe judecătorești definitive, oameni al căror loc ar fi la închisoare și nu în Parlamentul României unde se fac legile țării! Ce legi vor face acești oameni, care au probleme mari cu justiția? În nici un caz legi care să mă ajute pe mine sau pe tine, ci legi favorabile lor! Merg la vot, ca asta să nu se întâmple!

Pentru că sunt cetățean român, am dreptul să aleg cine mă conduce și cine poată să decidă pentru mine!

Pentru că datorez asta copilului meu! Construirea unui viitor mai bun începe cu o piatră de temelie iar votul meu e o picătură care va susține construcția unei lumi mai bune, mâine.

Pentru că sunt Eu. Femeie emigrată din România mulți ani în urmă. Votez. Deci, exist!