Pensia anticipată pentru femei în Italia – „Opzione Donna” 2020

Legea bugetului pe 2020 a extins segmentul de vârstă la care femeile pot beneficia în Italia de pensionarea anticipată cu formula „Opzione Donna”, anunță La legge per tutti.

În anul 2020 această posibilitate o vor avea lucrătoarele născute în 1961 dacă au fost angajate cu un contract de muncă și cele născute în 1960 dacă au lucrat pe cont propriu.

Condiția comună este ca toate femeile care vor să beneficieze de pensia anticipată Opzione Donna să aibă cel puțin 35 de ani de contribuții plătite la stat până la data de 31 decembrie 2019.

Pensionarea anticipată cu „Opzione Donna”

Așadar, în acest an pot solicita pensionarea anticipată (la cerere) cu „Opzione Donna”, lucrătoarele care îndeplinesc următoarele cerințe:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • cele născute în anul 1961 și au 35 de ani de contribuții plătite la stat până la 31 decembrie 2019. Valabil pentru femeile care au lucrat ca angajate la un loc de muncă;
  • cele născute în anul 1960 și au 35 de ani de contribuții plătite la stat până la 31 decembrie 2019. Valabil pentru femeile care au desfășurat activități independente.

De pensia „Opzione Donna” se va putea beneficia:

  • după 12 luni pentru angajate;
  • după 18 luni pentru lucrătoarele din sistemul privat.

Dezavantajele pensionării anticipate „Opzione donna”:

În schimbul acestei anticipări a părăsirii postului de muncă, lucrătoarea va accepta recalcularea pensiei cu sistemul integral de contribuții: aceasta este o metodă de calculare a pensiei în conformitate cu toate contribuțiile efectiv acreditate și nu a ultimelor salarii. Din acest motiv recalcularea contribuțiilor conduce la aplicarea unor sancțiuni severe la pensie, lucrătoarea primind o pensie cu o valoare redusă.

Avantajele pensionării anticipate „Opzione donna”

- Continuarea după publicitate -

Extinderea posibilității de pensionare a femeilor în mod anticipat cu „Opzione donna” și în anul 2020 este cu siguranță o propunere interesantă cu privire la vârsta de pensionare, deoarece permite ieșirea din câmpul muncii cu un avans de ani considerabil. În Italia, pensia pentru limită de vârstă la femei este de 67 de ani.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20