Un italian de 81 de ani a cântat serenade pentru soția lui bolnavă de COVID în fața spitalului în care era internată

Un pensionar italian în vârstă de 81 de ani a impresionat o lume întreagă prin gestul său plin de romantism după ce, în cursul zilei de duminică, 8 noiembrie, s-a prezentat în fața spitalului din localitatea Castelsangiovanni, provincia Piacenza, pentru a-i cânta serenade soției sale care era internată în acea instituție, bolnavă fiind de COVID-19.

Stefano Bozzini, pe care cunoscuții îl poreclesc și „Gianni Morandi din Alpi”, și-a luat duminică acordeonul și un scăunel, s-a așezat în fața spitalului și a început să cânte serenade pentru soția lui, Carla Sacchi, pe care nu o poate vedea și nu o poate vizita din cauza restricțiilor anti-COVID care sunt în vigoare în spitale.

Stefano și Carla sunt căsătoriți de 47 de ani și au avut o viață fericită împreună. El a învățat singur să cânte la acordeon, în timp ce ieșea cu vacile la păscut, iar cu timpul a devenit tot mai bun. Atât de bun încât ajunsese să fie comparat de cei care-l ascultau cu Gianni Morandi.

Viața celor doi soți nu fost lipsită de greutăți însă, la un moment dat aceștia pierzând unul dintre cei trei fii ai lor din cauza unei boli crunte. După acea tragedie, Stefano a renunțat să mai cânte, dar după o perioadă de timp cei dragi i-au făcut cadou un acordeon nou și nu a rezistat tentației de a cânta iar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„La reuniunile trupelor alpine de prin toată Italia, oamenii îmi cer mereu să cânt și eu nu mă dau înapoi. Chiar și la nunta mea, toată lumea mi-a cerut să cânt. Am văzut-o apoi pe Carla dansând cu alții, așa că m-am prefăcut că m-am lovit la mână pentru că voiam să dansez doar eu cu ea”, a declarat bătrânul de 81 de ani pentru publicația locală Piacenza Libertà.

„Pentru noi, este prima despărțire după 47 de ani de căsătorie. Mi-a picat cerul în cap. Aș fi făcut orice pentru a-mi revedea soția, așa că am făcut primul lucru care mi-a venit în minte: acordeonul sub fereastră. Acum soția mea a fost externată, este aici, lângă mine și zâmbește”, a declarat Stefano, miercuri, și pentru Radio Rai 1.