Pensionar din Italia, mort înecat în timp ce vorbea cu vecina la telefon: „Mi-e frig, foarte frig. Văd cum mobila se învârte prin casă”

Numărul total al victimelor inundațiilor din Italia a ajuns la 14, după ce ieri au fost găsite alte cinci persoane decedate. Printre cei care și-au pierdut viața se numără și Giovanni Pavani, în vârstă de 75 de ani, Din Castel Bolognese, provincia Ravenna, care a murit înecat în timp ce vorbea la telefon cu vecina sa.

Până în ultimul moment, vecina sa, Marina Giacometti, a încercat să-l convingă să fugă, să-și părăsească casa de la parterul imobilului de pe via Marzari, în timp ce ea își găsise deja refugiu la fiica sa, Martina, care locuiește la primul etaj.

Dar Giovanni a fost neclintit: „Țin la această casă, Marina, am pus saci cu nisip la ferestre, vei vedea că va fi suficient. Nu mă mișc de aici.”, ia spus el.

A murit în timpul unei convorbiri telefonice cu ea, în noaptea de marți spre miercuri, 17 mai. Convorbirea a durat 47 de minute, până când creșterea rapidă a nivelului apei din râul Senio nu i-a mai lăsat nicio șansă. Apa i-a invadat locuința.

Ultimele sale momente, petrecute la telefon cu vecina sa, au fost îngrozitoare: „Îmi este frig, foarte frig”, a repetat Giovanni. „Apa a intrat și continuă să crească, văd cum mobila se învârte prin casă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ultimul lucru pe care vecina sa i l-a spus a fost: „Urcă-te pe masă, eu sun la salvare, vei vedea că vom reuși…”. Dar apoi convorbirea s-a întrerupt și telefonul a amuțit. Marina a bănuit ce s-a întâmplat.

Dimineața următoare, corpul domnului Pavani, un pensionar care și-a petrecut viața lucrând la o companie de mobilă pentru birouri din Imola, a fost găsit sub doi metri de apă.

O altă moarte groaznică este cea a lui Giovanni Sella, în vârstă de 89 de ani, din Sant’Agata sul Santerno, tot în provincia Ravenna. El a fost frizerul orașului timp de 50 de ani, dar totul s-a schimbat pentru el după moartea prematură a fiului său, Giorgio, bolnav de leucemie.

De atunci, Giovanni Sella a renunțat la muncă și s-a îmbolnăvit. În noaptea în care râul Santerno a ieșit din matcă, fostul frizer era la pat și nu se putea mișca, așa că soția sa, de asemenea în vârstă, a încercat disperată să-l ridice și să-l scoată din casă. Dar nu a reușit.

Așa că femeia a sunat la salvare, s-a urcat la primul etaj și, când a ajuns elicopterul pompierilor, a început să agite mâinile pentru a atrage atenția. Aceștia au reușit, printr-o manevră perfectă, să o scoată pe femeie prin fereastră, iar ea le-a spus imediat pompierilor că la parter era și soțul ei, dar apa râului inundase deja totul. Corpul a fost recuperat a doua zi.

Numărul total al victimelor a ajuns la 14, după ce Prefectura din Ravenna a anunțat ieri, joi 18 mai, alte cinci decese. Printre victime se numără și un cuplu de agricultori din comuna Russi: Delio și Dorotea Foschini, de 73 și 71 de ani, care dețineau o fermă agricolă.

Aceștia și-au pierdut viața miercuri seara, după ce râul Lamone a inundat zona. Au coborât în cantina deja inundată a casei lor pentru a lua carne dintr-un frigider, probabil gândindu-se să-și asigure astfel o rezervă de mâncare, anticipând o posibilă izolare forțată.

Medicii legiști au găsit pe cadavrele lor urme de electrocutare, evident datorate contactului apei cu priza frigiderului. Șocul puternic de curent le-a provocat probabil leșinul, iar apa râului care le-a inundat cantina i-a înghițit în cele din urmă.

Alarma a fost dată pe la miezul nopții de către fiul lor, Andrea, care a scris un mesaj pe pagina de Facebook a primăriei: „Părinții noștri sunt izolați, telefonul lor sună de la ora 19.00, dar nu răspund. Am cerut deja intervenția pompierilor și a carabinierilor, dar au trecut aproape 3 ore…”.

Inundațiile din regiunea Emilia Romagna sunt cele mai grave din Italia din ultimii 100 de ani. 14 oameni au murit și mii de persoane au fost evacuate. umărul persoanelor care au fost nevoite să-și părăsească casele se ridică la peste 15.000. Daune de miliarde de euro.

Ploile abundente au provocat inundații, alunecări de teren și străzi întrerupte. Peste 20 de râuri au inundat zone întregi, 41 de localități au fost afectate de inundații. Se anunță ploi și mâine, sâmbătă 20 mai.