Un pensionar din Italia și-a omorât soția în timp ce badanta lor dormea liniștită în camera sa

Un bătrân în vârstă de 87 de ani, din Campi Bisenzio, provincia Florența (Toscana) și-a ucis soția bolnavă, în vârstă de 84 de ani și apoi a încercat să-și ia viața după ce a aflat că este și el grav bolnav. Bărbatului îi era teamă că nu va mai putea avea grijă de familie, că vor rămâne fără bani și nu vor reuși să facă față cheltuielilor de zi cu zi din cauza tratamentelor costisitoare. În timpul tragediei, îngrijitoarea se afla în camera sa, situată în același apartament, precizează Il Giornale.

Conform celor reconstituite de anchetatori, tragedia s-ar fi petrecut în timpul nopții, în clădirea de pe via delle Corti în care locuia cuplul.

Pensionarul și-a înjunghiat soția, care de ceva vreme era grav bolnavă, apoi a încercat să-și ia viața cu acelașți cuțit. Motivele din spatele gestului nebunesc? Deznădejdea și teama de viitor! Pensionarul italian ar fi descoperit că și el este bolnav și se temea astfel că nu-și va mai putea susține familia nici fizic, nici economic. Aceasta este una dintre cele mai acreditate piste pe care anchetatorii le urmăresc pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile în localitatea Campi Bisenzio.

Alarma a fost dată de îngrijitoare, care dormea într-o altă cameră, din același apartament, dar care nu a observat nimic până dimineață.

La fața locului s-au prezentat carabinierii și echipajul sanitar de la 118. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru femeia în vârstă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bătrânul, deși prezenta mai multe răni, era în viață. El a fost internat în stare gravă la spitalul Careggi din Florența și este păzit de polițiști.

Polițiștii au procedat apoi la interogarea familiei și a badantei care îi asista pe cei doi, scoțând la iveală primele indicii. Pensionara decedată suferea de mai multe patologii și avea nevoie de o asistență constantă. De ea se îngrijea badanta, cei doi fii ai cuplului, precum și soțul său. Acesta din urmă, însă, ar fi descoperit că el însuși avea o patologie foarte gravă, iar gândul că va avea tratamente greu de îndurat, care vor implica multe resurse economice, l-ar fi exasperat până la punctul de a-l face să-și piardă luciditatea.

Procurorul a dispus autopsia trupului neînsuflețit al femeii care a fost dus la Institutul de Medicină Legală de la Spitalul Universitar Careggi. De îndată ce starea de sănătate îi va permite bărbatul va trebui să răspundă acuzațiilor, oferind propria sa versiune a faptelor. Următoarele ore vor fi decisive, în ceea ce privește evoluția anchetei.

Distribuie acest articol