Un pensionar italian a căzut pradă farmecelor unei românce și i-a dăruit 30.000 de euro. Femeia a fost dată în judecată

O româncă în vârstă de 40 de ani a profitat de vulnerabilitatea unui pensionar italian, în vârstă de 80 de ani, din Modena (Emilia-Romagna) și a primit de la acesta sume de bani pentru un total de 30.000 de euro, relatează Il Resto del Carlino.

Totul a început acum câțiva ani, atunci când într-un centru comercial din Modena, la câteva minute după ce s-au cunoscut, o femeie de cetățenie română îi mărturisea deja bărbatului italian despre dificultățile cu care se confruntă. Desigur, în primul rând despre cele economice.

Potrivit acuzațiilor, în numai trei luni femeia a reușit să obțină de la acest bărbat nici mai mult, nici mai puțin decât 30.000 de euro, datorită atitudinilor sale deosebit de „afectuoase”.

Se pare că femeia a fost cea care s-a apropiat de bătrân, plângându-se că are nevoie de cineva cu care să poată avea o relație. Imediat s-a născut ciudata prietenie dintre cei doi, „condimentată” de numeroase întâlniri în timpul cărora binefăcătorul i-a dăruit femeii un cec, precum și sume importante de bani, retrase de la diferite bancomate.

Românca a fost pusă sub acuzația de eludare a incapacității unui bărbat italian în vârstă, rezident în oraș. Presupusa victimă i-ar fi dăruit inculpatei mai multe cadouri într-un timp foarte scurt, ca urmare a unei prietenii care, de-a lungul timpului, a devenit din ce în ce mai „intimă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Având statutul de șomeră, românca a negat vehement acuzațiile, susținând că nu a înșelat pe nimeni, ci doar a acceptat ajutorul bătrânului de care o leagă o prietenie sinceră.

Ce nu știa inculpata era faptul că fiica octogenarului depusese o plângere, după ce și-a dat seama de „găurile” considerabile din contul bancar al tatălui ei. În urma investigațiilor, a reieșit că sumele de bani care lipseau fuseseră dăruite româncei.

Potrivit apărării, în ciuda incapabilității sale, victima își amintea bine de gesturile sale generoase, încât inculpata a recunoscut că a primit ajutor material, deși nu a confirmat suma totală.