Pensionar italian, mort în urmă cu câteva luni, condamnat pentru decesul unui muncitor român de acum 7 ani

Un pensionar italian, care a murit în urmă cu câteva luni la vârstă de 80 de ani, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Casație din Salerno pentru moartea unui muncitor român care a avut loc în urmă cu 7 ani. Acuzatul fusese deja condamnat în prima și a doua instanță pentru omor din culpă, iar avocatul său a depus apoi un recurs în casație, dar între timp bătrânul a murit.

Muncitorul român decedat se numea Andrei Nicolai și avea 55 de ani, conform sentinței emisă de judecătoarea Patrizia Piccialli de la Curtea de Casație. Tragicul eveniment a avut loc în urmă cu exact 7 ani, pe 22 mai 2013, în localitatea Ravello din provincia Salerno.

În urma unei căzături de pe scară, de la o înălțime de circa 5 metri, conaționalul nostru s-a lovit cu capul de o piatră și a suferit o rană care ulterior i-a fost fatală. Niște trecători l-au observat căzut la pământ și au sunat imediat la 118, dar muncitorul român a ajuns la spital cu stop cardiac și orice tentativă din partea medicilor de a-l salva a fost în van.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a atribui eventuale responsabilități pentru moartea bărbatului de 55 de ani și au descoperit că acesta fusese angajat să culeagă lămâi de un pensionar italian, Marco Cioffi, în vârstă de 73 de ani. Muncitorului român nu i-au fost asigurate însă măsurile necesare de siguranță pentru a lucra la înălțimi atât de mari, ci a primit o scară normală, fără sisteme de siguranță împotriva alunecării și fără cască de protecție pe cap.

După un lung proces, Cioffi a fost condamnat inițial pentru omor din culpă, fiind considerat vinovat pentru decesul muncitorului român, dar avocatul său, Giuseppe Della Monica, a decis să facă recurs în casație. Între timp, pensionarul italian a murit, decesul său având loc în urmă cu numai câteva luni, iar sentința Curții de Casație a fost emisă abia luni, 19 mai, declarând astfel definitivă condamnarea inițială.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul