Pensionară din Italia găsită moartă de românca angajată ca badantă. Fiul victimei cercetat pentru moartea mamei sale

Update: Fiul victimei, Fabrizio Rocchi, este cercetat pentru moartea mamei sale. Anunțul a fost făcut în această dimineață, de joi,30 septembrie.

O italiancă, în vârstă de 68 de ani, din Ardea (Lazio), a fost găsită moartă, în casă, de românca angajată să o ajute în treburile casnice și de asistență personală. Graziella Bartolotta avea probleme motorii, se putea deplasa doar cu ajutorul unui cadru de mers sau al unui scaun cu rotile și a fost găsită de conaționala noastră într-o baltă de sânge, relatează Corriere della Sera.

S-a petrecut cu două zile în urmă, pe data de 28 septembrie, într-un apartament dintr-o vilă de pe via del Pettirosso, zona Tor San Lorenzo. Îngrijitoarea s-a prezentat la serviciu și a găsit-o pe pensionară căzută în baie, fără suflare, într-un lac de sânge.

Un vecin a auzit țipetele badantei, la vederea trupului neînsuflețit al Graziellei Bartolotta, și a sunat la 112. La fața locului, pe lângă sanitarii de la 118, s-au prezentat carabinierii de la compania Marina di Tor San Lorenzo și de la Anzio care au sesizat cazul procurorului din Velletri.

Medicul legist a constatat, după o primă inspecție a cadavrului, că victima a suferit un traumatism cranian, iar procurorul a început investigațiile pentru a stabili dacă a fost crimă sau accident. Important, dacă nu chiar decisiv, va fi rezultatul autopsiei, care se va efectuat astăzi, joi, 30 septembrie. După necropsie se va stabili dacă leziunea de la cap a fost cauzată de o cădere sau, conform intuiției anchetatorilor, femeia a fost lovită cu un obiect.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Graziella Bartolotta era văduvă, avea doi fii și locuia de una singură. Anchetatorii nu exclud că aceasta ar fi fost victima unui furt, dar nu se știe încă exact dacă au fost sau nu furate obiecte. Casa a fost găsită în ordine, iar ușa nu a fost forțată. De asemenea, este luată în considerare posibilitatea ca pensionara să fi deschis ușile casei sale unei persoane pe care o cunoștea.

Unul dintre cei doi fii ai femeii decedate locuiește într-un apartament situat chiar sub cel al mamei sale. Bărbatul a declarat carabinierilor că nu a auzit niciun zgomot suspect și că probabil, în opinia sa, a fost un accident casnic.

Militarii au pus sechestru pe întreaga vilă, au confiscat telefonul mobil al bărbatului, pe cel al îngrijitoarei și pe cel al victimei. Fabrizio R. este principalul suspect și este cercetat pentru moartea mamei sale, au anunțat autoritățile joi dimineață, 30 septembrie, în timp ce sunt așteptate rezultatele autopsiei.

@rotalianul