Pensionară din Italia, ucisă cu sânge rece de îngrijitor după ce a pus-o să ia împrumuturi de 27.000 de euro

Un caz șocant a zguduit în 2018 comunitatea din Mondragone, în provincia Caserta, unde o femeie în vârstă de 73 de ani, Anastasia Spiniello, a fost găsită moartă în locuința sa de pe via Guicciardini.

Vineri, 29 septembrie 2023, după cinci ani de la moartea femeii, forțele de ordine au anunțat arestarea îngrijitorului ei, un tânăr de 31 de ani de naționalitate italiană care este acuzat de omor, informează Corriere della Sera.

Evenimentele tragice datează din 18 decembrie 2018, când Anastasia Spiniello a fost lovită în cap cu un obiect contondent și sufocată cu un șervet introdus în gură.

Descoperirea corpului neînsuflețit în propria casă nu a lăsat nicio îndoială anchetatorilor: femeia fusese ucisă.

Investigația a fost una complexă, implicând analize ale ofițerilor criminaliști și interceptări telefonice. Eforturile conjugate ale forțelor de ordine au adus în atenție o posibilă motivație economică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit anchetei, tânărul care îi oferise servicii de îngrijire timp de trei ani, între 2015 și 2018, ar fi abuzat de relația de încredere, implicând-o în tranzacții financiare dubioase.

Acuzațiile sugerează că bărbatul, profitând de încrederea pe care Anastasia Spiniello o avea în el, a făcut-o să încheie contracte cu diverse agenții și bănci, contractând împrumuturi și cesionări pe valoarea pensiei sale.

Fără să înțeleagă prea bine ce se întâmplă, femeia a adunat datorii de peste 27.000 de euro pe numele ei.

În momentul în care pensionara și-a dat seama de dezastrul financiar în care fusese adusă, situația a devenit tragică. Îngrijitorul a ucis-o pentru a-și putea ascunde faptele.

La cinci ani de la fapta sa a fost arestat și este acuzat de omor.