Pensionarul de 80 de ani care a accident mortal mama româncă din Italia: „,Mi-a intrat o muscă în ochi”

„Am pierdut controlul (mașinii – n.r.) din cauza unei musculițe care mi-a intrat în ochi.”

Aceasta a fost explicația dată de bătrânul de 80 de ani care luni, 7 octombrie 2019, a accidentat mortal cu mașina o tânără mamă româncă de 38 de ani, Carmen Manuela Porcos, în timp ce se plimba pe marginea străzii alături de copilul ei de numai 6 ani. Tragedia a avut loc în localitatea italiană Santarcangelo di Romagna, în provincia Rimini.

Potrivit ziarului local Corriere Romagna, aceasta a fost prima explicație a pensionarului de 80 de ani dată agenților de poliție care au intervenit la fața locului. Cu toate acestea, se pare că ulterior bătrânul a declarat că înaintea tragicului accident ar fi fost supus unei intervenții medicale invazivă, care l-a slăbit de puteri și în urma căreia nu avea voie să conducă mașina.

În schimb, pensionarul s-a suit la volanului jeepului său Nissan 4×4 și a provocat această tragedie. După ce a lovit-o pe conaționala noastră și era la un pas să ia și viața copilului, bătrânul a lovit cu jeepul alte patru mașini aflate în apropiere.

Procuratura din Rimini l-a desemnat pe procurorul Luca Bertuzzi să se ocupe de acest caz, iar bătrânul de 80 de ani a fost pus sub anchetă pentru omor stradal. Procurorul a dat ordin să fie executate toate verificările de rigoare pentru a stabili cu exactitate cauza care a dus la provocarea acestei tragedii. Cert este că un copil de 6 ani și-a văzut mama murind în fața ochilor și va trebui să crească și să trăiască de acum încolo cu această teribilă imagine în minte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Moartea Manuelei este o tragedie care ne-a lăsat fără suflare. O mamă tânără care își pierde viața în acest fel este ceva atât de dureros încât nici măcar nu poți să comentezi. Voi mulțumi doar personalului medical, poliției și poliției locale pentru intervenția la timp, chiar dacă a fost în zadar. Suntem alături de familia Manuelei și a comunității din Montalbano (unde Manuela era rezidentă – n.r.), lovită în mod dur de această tragedie la care comunitatea din Santarcangelo privește înduioșată și solidară”, a declarat Alice Parma, primarul localității unde a avut loc accidentul.