Pentru românii din Italia: „Dragilor, nu aveți niciun merit că v-ați născut cu pielea albă și în Europa!”

Un alt naufragiu în Marea Mediterană a unei nave cu migranți proveniți din nordul Africii a avut drept consecință 3 copii decedați și 100 de persoane dispărute. Doar 16 persoane au mai putut fi salvate de Garda de Coastă din Libia. În acest timp, Italia închide porturile către ONG-uri, întorcând spatele acestor tragedii.

Corpurile celor 3 copii înecați au fost recuperate din mare iar fotografiile lor au făcut înconjurul lumii cu ajutorul site-urilor de socializare.

Copii aflați pe o navă cu migranți, înecați în urma unui naufragiu din Marea Mediternă. Italia închide porturile. Foto: Il Giornale

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, liderul Ligii – partidul de extremă dreaptă membru al coaliţiei aflate la putere -, a declarat că nu va exista nicio excepţie la politica sa constând în refuzul ca vasele umanitare să acosteze pe ţărmul Italiei.

Mulți români din Italia și-au exprimat solidaritatea cu politica lui Matteo Salvini

Despre reacția românilor din Peninsulă la această informație, un mesaj cutremurător a fost scris și publicat pe pagina sa de Facebook de Gina Dumitriu, o profesoară româncă din Terni:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este trist, foarte trist, să vezi români partizani ai extremei drepte (și nici să nu-și dea seama).

A fost de-ajuns ca un politic să ‘ridice’ vocea ca și cum ar pocni din bici, iar românii să-l susțină pentru că nu erau ei cei ce vor fi biciuiți; metoda le place, le aduce siguranță pentru că dă impresia de ordine si autoritate.
Marketingul politic funcționează pentru masele populare, se bazează pe frustrările colective si individuale ( siguranță, dreptate, pensii ect.), dar mai ales pe comoditate și uitare (săraca istorie!) …

Că suntem toți, la un moment dat, ‘victimile’ încrederii acordate unui politic sau partid, înteleg, dar să fim atât de rasiști până a uita că disperarea sau moartea unui om (copil) nu trebuie să țină de culoarea pielii, nu admit, fie că nu îmi veti mai vorbi de azi înainte.
Sunteți plini de frustrări transformate în ură și patimă care vă întunecă mintea. Sunteți siguri ca asta doriți să fiți?

Dragilor, nu aveți niciun merit că v-ați născut cu pielea albă și în Europa!
Niciun merit… Până una alta, să lași să moară oamenii în mare nu poți fi numit altfel decât ‘criminal’!

Distribuie acest articol