Persoanele care vin din Italia în România vor fi obligate din nou să stea în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat duminică, 3 ianuarie 2021, lista cu țările și zonele cu risc epidemiologic ridicat. În urma acestei actualizări, Italia a fost introdusă din nou pe listă, iar toate persoanele care vin în România din această țară vor fi obligate să stea 14 zile în carantină.

Potrivit Hotărârii nr.1 din 3 ianuarie 2021, CNSU a aprobat astăzi „lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.”

Conform Anexei la care se face referire, pe lista cu țările din Zona Galbenă au fost introduse, printre altele, Italia, Austria și Germania. Astfel, toate persoanele care decid să călătorească în România pentru o perioadă mai lungă de 72 de ore, vor fi nevoite să stea în carantină timp de 14 zile.

Prin aceeași Hotărâre, CNSU a decis de asemenea să reia zborurile spre și dinspre Marea Britanie, acestea fiind suspendate la sfârșitul lunii trecute din cauza răspândirii unei noi variante a virusului SarS-CoV-2 în această țară. Noile măsuri vor intra în vigoare începând de luni, 4 ianuarie 2021.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI