Pescari români în Italia, mașina în care dormeau a alunecat în lac. Salvați în mod miraculos

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 3 septembrie, un incident neobișnuit a ținut cu sufletul la gură autoritățile din zona Valtiberina, comuna Anghiari din Toscana.

În aceeași zonă unde în luna iulie a murit Ilie Daniel Botos, doi români au avut norocul să își salveze miraculos viețile după ce mașina în care dormeau a alunecat în lac, informează Arezzo Notizie.

Detaliile incidentului

După o zi petrecută la pescuit, trei pescari români au decis să petreacă noaptea pe malul lacului din Valtiberina, sărbătorind cu câteva pahare de băutură.

Unul dintre ei a montat un mic cort și a decis să doarmă acolo, în timp ce ceilalți doi au ales confortul automobilului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Era miezul nopții când mașina în care se odihneau cei doi pescari români a început să alunece spre lac, ajungând în final să fie înghițită complet de ape.

Din fericire, ambii ocupanți au reușit să iasă la timp din vehicul, evitând o tragedie care ar fi putut să aibă urmări fatale.

Echipele de intervenție ale pompierilor au ajuns rapid la fața locului după ce s-a primit un apel de ajutor la 112.

Datorită faptului că românii erau sub influența alcoolului, informațiile obținute de la aceștia au fost tratate cu precauție.

Salvatorii nu erau convinși că în mașină erau doar cei doi români (un alt pescar între timp plecase). Astfel, echipa de salvare a dedicat ore bune în căutarea unor posibili dispăruți care ar fi putut fi prinși în mașina scufundată.

Eforturile de salvare s-au întins până la ora 5:00 dimineața, implicând și scafandri profesioniști. Rezultatul a fost, din fericire, unul pozitiv, nimeni nefiind găsit în interiorul vehiculului scufundat.

Carabinierii din Sansepolcro au fost, de asemenea, prezenți pentru a efectua investigații suplimentare.

În următoarele zile, va avea loc operațiunea de recuperare a mașinii de pe fundul lacului, un demers logistic ce implică eforturi suplimentare din partea autorităților.