Pescarul din Italia care a găsit-o moartă pe Anica: „După mine, nu a murit înecată…”

Misterul morții tinerei Anica Panfile, o româncă în vârstă de 31 de ani, mamă a patru copii, găsită duminică, 21 mai, în Spresiano, provincia Treviso, încă nu a fost elucidat. Corpul ei a fost descoperit pe un braț al râului Piave, de către un pescar local, după patru zile de căutări intense, relatează Il Gazzettino.

„De departe, mi s-a părut că ar fi un manechin. Am văzut o siluetă imobilă pe un ostrov de pe râul Piave. Apoi m-am apropiat și am realizat că era o femeie. După mine, nu a murit înecată…”, a spus pescarul, vizibil afectat.

1200-2023052212367 (1)
Anica Panfile și zona unde a fost găsită. Foto: Il Gazzettino

Anica Panfile locuia în Treviso. Corpul ei a fost găsit întâmplător într-un tronson al râului Piave, pe teritoriul localității Spresiano, între podul autostrăzii A27 și strada Grentine. Din informațiile disponibile până în acest moment, reiese că trupul neînsuflețit al femeii era în apă de câteva zile și prezenta mai multe răni. Acest lucru i-a făcut pe cei care au găsit-o să presupună că nu a murit prin înec. Însă, doar autopsia poate aduce lămuriri și aceasta va fi efectuată în următoarele ore pentru a elimina orice îndoială.

Examinarea preliminară a corpului nu sugerează că rănile au fost cauzate de o terță persoană, ci par mai degrabă compatibile cu o cădere, fie ea accidentală sau intenționată. Nimic nu pare să indice un omor.

Deocamdată, carabinierii par să se încline spre ipoteza sinuciderii, având în vedere că în trecut Anica mai lipsise de acasă, fără un motiv aparent și, mai ales, fără să anunțe. Aceste plecări erau legate de momente de vulnerabilitate personală. Însă, de fiecare dată, revenea după câteva ore, întorcându-se mereu la soțul și copiii ei. De data aceasta, însă, nu s-a mai întors.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anica a dispărut joi, după ce a terminat ziua de lucru. Ea lucra ca menajeră în case private și în acea dimineață a mers la o casă din Arcade. Acolo și-a îndeplinit toate sarcinile obișnuite, apoi, a dispărut și a devenit de negăsit. Nu avea mașină, dar obișnuia să se deplaseze cu transportul public. Cum a ajuns pe malurile râului Piave rămâne un mister. Locul în care a fost găsit corpul este la aproximativ 9 kilometri distanță de Arcade. Se presupune că femeia a căzut sau a alunecat în apă mai sus pe râu și a fost apoi trasă de curentul apei.

În seara zilei de joi, 18 mai, soțul ei a început să se îngrijoreze. A așteptat câteva ore, a sunat-o de nenumărate ori și i-a trimis mesaje, dar în zadar Cu toate acestea, orice încercare de a o contacta a fost în zadar. Cu trecerea orelor îngrijorarea sa creștea, astfel că bărbatul a decis să meargă la comandamentul carabinierilor din Treviso pentru a semnala dispariția soției sale. Autoritățile au declanșat imediat operațiunile de căutare: carabinierii și pompierii au răscolit zona.

Apelul disperat al soțului a fost preluat de presa locală și s-a răspândit pe rețelele sociale, fiind însoțit de fotografia femeii de 31 de ani și de descrierea hainelor pe care le purta. Joi, când a plecat de acasă, purta un trening cu glugă, de culoare gri și pantofi sport roz. Orice persoană care ar fi văzut-o era rugată să contacteze numărul de urgență 112. Până la urmă, corpul ei a fost descoperit de un pescar pe un braț al râului Piave. Era ora 11:00 de duminică. Imediat, pescarul a sunat la numărul de urgență.

Pompierii au intervenit la fața locului cu o barcă pentru recuperarea corpului, iar carabinierii au început să efectueze cercetările necesare. A fost chemat și un medic care a confirmat decesul, precum și consilierul Giuseppe Mestriner. Corpul neînsuflețit, mutat la morga din Treviso și supus unei inspecții externe, este acum la dispoziția autorităților judiciare.

Pentru soțul ei, copiii și cercul de rude și prieteni, vestea morții Anicăi a fost un șoc devastator. Ei au sperat până în ultimul moment să o găsească în viață. În schimb, căutările s-au încheiat cu cel mai tragic deznodământ.

Distribuie acest articol