Peste 1 kg de aur confiscat unei românce din Spania după ce l-a trimis în România ascuns într-un colet

Un colet trimis în România de o româncă din Spania, printr-o firmă de curierat, a ajuns în atenția polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice după ce aceștia au primit informații că în el ar fi ascunsă o cantitate mare de aur.

Potrivit informațiilor făcute publice de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, anchetatorii au găsit mai multe bijuterii din aur ascunse în produse electronice trimise în colet, cu scopul de a evita controlul vamal.

„Coletul era expediat pe ruta Spania-România de către o femeie în vârstă de 66 de ani, din Ialomiţa. Din cercetări a reieşit că bunurile expediate aveau ca destinatar o femeie în vârstă de 46 de ani, din Verneşti”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi, 25 august 2022, către AGERPRES.

„Bijuteriile erau disimulate în produse electronice, fiind ascunse în interiorul carcasei, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Poliţiştii au descoperit peste 120 de articole (inele, brăţări, coliere, pandative, cercei), confecţionate din metal preţios, ce pare a fi aur, în greutate totală de 1.096 de grame”, se mai precizează în comunicat.

Femeia s-a ales acum cu un dosar penal și este cercetată acum de autoritățile române pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI