Peste 300 de oameni s-au înfometat până la moarte pentru că un pastor le-a spus că așa îl vor întâlni pe Iisus

Autoritățile din Kenya au găsit 303 cadavre în morminte comune, fiind vorba de persoane asociate unei secte a cărui lider, pastorul Mackenzie Nthenge, le-ar fi ordonat adepților săi să se înfometeze până la moarte pentru a-l întâlni pe Iisus.

1200-20230615221224

Conform celor declarate marți, 13 iunie 2023, de către autoritățile kenyene, cadavrele au fost descoperite pe o suprafață de 800 de acri de teren împădurit din județul Kilifi din Kenya, loc în care pastorul și adepții săi trăiau, relatează ziarul britanic Daily Mail.

Numărul victimelor se așteaptă să crească însă, întrucât oficialii au afirmat că există mai multe locuri cu morminte comune care urmează să fie exhumate.

Comisarul regional al zonei de coastă, Rhoda Onyancha, a declarat pentru presa locală că 613 persoane din zonă sunt date dispărute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În aprilie, autoritățile kenyene au descoperit inițial 21 de cadavre în timpul investigației asupra cultului.

700-20230615221224-2

Detectivii de la omucideri au marcat cu bețe și bandă galbenă părți de pământ din pădurea Shakahola din județul Kilifi, lângă locul unde poliția a salvat 15 membri ai Bisericii Internaționale Buna Vestire, potrivit unor imagini difuzate de Citizen TV în acea lună.

Patru dintre ei au murit înainte de a ajunge la spital.

Nthenge a fost arestat la data de 14 aprilie 2023, după ce autoritățile au primit informații că zeci de oameni se înfometează până la moarte.

Ancheta a relevat că adepții emaciați ai pastorului au fost instruiți de acesta că înfometarea este o cale de a-l întâlni pe Iisus. Se crede că cel puțin trei copii se numără printre victime.

Nthenge, liderul Bisericii Internaționale Buna Vestire, s-a predat poliției și a fost inculpat în aprilie, conform presei locale, după ce doi copii au murit de foame sub supravegherea părinților lor.

Inițial a fost eliberat pe cauțiune de 100.000 de șilingi kenyeni (circa 700 de dolari).

Poliția l-a arestat din nou apoi pe Nthenge la data de 15 aprilie, după descoperirea cadavrelor a patru adepți cărora acesta le-ar fi spus să se înfometeze pentru a-l „întâlni pe Iisus”.

Nthenge este așteptat din nou în instanță săptămâna aceasta, după ce poliția a primit mai mult timp pentru a-l reține în așteptarea anchetelor.

Președintele Kenyan, William Ruto, l-a comparat pe Nthenge cu un terorist, în timp ce ministrul de interne, Kindiki Kithure, a sugerat că pastorul ar putea fi acuzat de terorism sau infracțiuni legate de genocid, informează Fox News.