Peste 31 de cadavre găsite la o firmă de pompe funebre. Proprietarul a înșelat familiile răposaților, spunându-le că i-a incinerat

Randy Lankford, un american în vârstă de 50 de ani, care era directorul unei firme de pompe funebre din orașul Jeffersonville (Indiana, SUA) a pledat vinovat pentru mai bine de 40 de acuzații de furt, după ce la casa sa funerară au fost descoperite peste 31 de cadavre în stare avansată de descompunere. Sentința va fi pronunțată luna viitoare.

630fcdd7a9d1e
Randy Lankford, 50 de ani, proprietarul firmei de pompe funebre. Sursă foto: newsandtribune.com

După cum relatează BBC, Lankford s-a confruntat cu diferite acuzații pentru că nu ar fi finalizat mai multe servicii funerare care i-au fost plătite.

Judecătorul a sugerat o posibilă pedeapsă de 12 ani, plus despăgubiri pentru nu mai puțin de 53 de familii, în valoare totală de 46.000 de dolari.

Ancheta efectuată asupra firmei „Lankford Funeral Home and Family Center” a început în luna iulie a anului trecut, când poliția din Jeffersonville a răspuns la denunțurile despre un miros neplăcut care ieșea din clădirea în care aveau loc activitățile firmei de pompe funebre.

În urma inspecției, autoritățile au găsit numeroase cadavre aflate în diferite stadii de descompunere, unele dintre ele fiind păstrate acolo de câteva luni. În plus, au fost descoperite și rămășițele a 17 persoane care au fost incinerate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În așteptarea sentinței, Lankford a fost plasat în arest la domiciliu. Judecătorul a sugerat o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, urmată de opt ani de detenție la domiciliu.

Ancheta împotriva proprietarului firmei de pompe funebre a fost complicată din cauza numeroaselor acuzații și a restanțelor cauzate de pandemia de Covid, potrivit declarației procurorului Jeremy Mull preluată de agenția Associated Press.

Tatăl lui Derrick Kessinger, un bărbat decedat și încredințat firmei inculpatului, împreună cu logodnica acestuia și tatăl logodnicei au fost prezenți în sala de judecată a Tribunalului Jeffersonville în timpul ședinței de vineri, 26 mai.

Deși îndurerat de moartea fiului său, Kessinger și-a exprimat clemența față de Lankford, recunoscând dificultatea situației.

El a mărturisit: „A fost dificil, dar îl iert pentru ceea ce a făcut. Sper că va găsi iertare”. Cu toate acestea, unele familii l-au dat în judecată pe Lankford.

În rechizitoriu, printre acuzațiile făcute de familiile înșelate au existat cazuri în care acestea au primit ceea ce credeau a fi cenușa celor dragi, pentru a fi contactate de poliție câteva luni mai târziu și informate că cenușa reală a fost descoperită în casa funerară a lui Lankford.

Ba chiar au existat speculații că unele dintre persoanele decedate și încredințate firmei lui Lankford nu au fost incinerate deloc. Acesta își va afla sentința judecății oamenilor în cursul lunii iunie.

Distribuie acest articol