Pește stricat din Occident vândut în țara noastră. Percheziții în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria

Peste 150 de percheziţii au avut loc în România, precum şi în Italia, Spania, Franţa şi Ungaria, la o grupare formată din sute de persoane care procurau ilegal cantităţi mari de peşte şi le vindeau în România. 30 de tone de peşte, impropriu consumului, pescuite din ape unde această practică este interzisă, au fost confiscate.

Grupul infracțional organizat se ocupa cu activităţi ilegale din domeniul pescuitului, achiziţiei, transportului şi comercializării în România a peştelui impropriu consumului, înseosebi pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Argeş, Ilfov, Tulcea, Prahova, Braşov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu şi Maramureş.

Gruparea, formată din sute de persoane (români, francezi, italieni şi maghiari) ar fi creat un adevărat mecanism pentru procurarea ilegală a peştelui, din afara ţării, pentru transportul acestuia şi ulterior, pentru comercializarea lui în România, informează Adevărul.

Produsele piscicole erau obţinute din unele apele teritoriale ale Italiei, Spaniei şi Franţei, unde pescuitul este interzis, peştele din acele zone nefiind destinat consumului.

Ulterior, cantitatea rezultată în urma braconajului piscicol era depozitată şi transportată fără a avea autorizaţie sanitar-veterinară, aşa cum impune legislaţia europeană şi română în domeniu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acțiunea polițiștilor români, spanioli și italieni a dus la blocarea accesului pe piaţa românească a 30 de tone de peşte, interzis consumului, a cărui valoare s-ar fi ridicat la aproximativ 600.000 de lei.

Distribuie acest articol