Piacenza – îngrijitoare română salvează de la înșelăciune bătrâna pentru care lucrează

Escrocii profesionişti, tot mai mulți și tot mai abili în a ne înșela cu scopul însușirii de bani și bunuri, pe care, de multe ori le cedăm de bună voie, căzând pradă strategiilor și tacticilor aparent credibile ale acestor hoți!

Pe zi ce trece, aceștia inventează  noi metode cu care  să ne înșele iar categoria predilectă spre care se îndreaptă atenția lor, sunt bătrânii.

Ultima înșelătorie este cea a falsului avocat!

Cum funcționează?

Un bărbat sună la telefonul unei persoane în vârstă dându-se drept avocat. Inventează o poveste despre o persoană din familie, un fiu sau un nepot care tocmai a avut un accident grav și are nevoie de bani pentru a plăti daunele cauzate sau a suporta alte consecințe materiale ale accidentului respectiv.

Din păcate,  acești escroci reușesc să profite de statul emoțional fragil în care se găsește o persoană de o vârstă înaintată, mizând pe crearea unei stări confuzionale și emotive iar bătrânii cad în capcană fără să realizeze că sunt de fapt victime ale unei înșelătorii.

La Piacenza însă,  un caz deosebit care a atras atenția opiniei publice este cel al unei badante românce care, răspunzând la telefon în locul bătrânei pe care o avea în grijă, își dă seama de falsitatea celui care la celălalt capăt al telefonului se dădea drept avocat. Acesta, cerea 4000 de euro bătrânei în numele fiicei ei, care tocmai cauzase un grav accident stradal iar suma respectivă ar fi ajutat-o să acopere daunele cauzate. Poveste inventată în întregime!
Badanta română, ascultând răbdătoare întreaga poveste la telefon, intuiește că este vorba de o poveste inventată și, după ce o contactează pe fiica bătrânei care îi mărturisește că nu e nimic adevărat în povestea cu presupusul accident, fuge la carabinieri unde declară ceea ce s-a întâmplat.

Cazul s-a terminat cu bine, în favoarea bătrânei de 87 de ani, care dacă ar fi fost singură, cu siguranță șansele escrocilor de a-şi duce la bun sfârșit înșelăciunea ar fi crescut!

În link-ul de mai jos, găsim sfaturi ale Poliției italiene care ne pot ajuta în a recunoaște și a demasca eventualele înșelăciuni la care putem oricând cădea victime, noi dar mai ales bătrâni pe care îi avem în jurul nostru:

Sfaturi pentru a recunoaște și a demasca înșelăciuni

În aceeași categorie a prevenirii, recomandăm manualul elaborat de Ministerul de Interne italian în colaborare cu Confartigianato, manual util în ajutorarea persoanelor în vârstă să se apere de numărul tot mai mare de escrocherii.

Distribuie acest articol