Un pianist german şi-a anulat concertele pentru a merge la protestul din 10 august din Bucureşti

Pianistul german de origine italiană, Davide Martello, a anunţat pe Facebook că şi-a anulat următoarele concerte din Germania pentru că în data de 10 august, la Bucureşti va avea loc o mare manifestaţie împotriva corupţiei din România de la care nu vrea să lipsească.

Anul acesta, pe data de 10 august, sunt așteptați în fața Guvernului României 250.000 de oameni, conform presei din țară.

„Îmi pare rău că sunt nevoit să anulez următoarele concerte în Germania. Va fi o mare demonstraţie pe 10 august la Bucureşti împotriva corupţiei din România. Anul trecut, la aceeaşi demonstraţie paşnică, Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene împotriva propriului popor şi vreau să-i ajut de data aceasta în aşa fel încât să se ascundă în spatele pianului meu în caz că Jandarmeria va folosi din nou gaze”, a scris artistul pe Facebook.

Artistul a fost prezent anul trecut, la o lună de la reprimarea violentă a manifestaţiei antiguvernamentale din 10 august, când Jandarmeria a intervenit în forţă pentru a elibera Piaţa, unde a susţinut un concert.

Pianistul Davide Martello este celebru pentru faptul că şi-a dus pianul în multe zone de conflict din lume, cum ar fi în Piaţa Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan, unde a susţinut concerte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

I’m sorry I have to cancel all my next concerts in Germany. There is a big demonstration on August 10 in Bucharest…

Gepostet von Klavierkunst – Davide Martello am Montag, 5. August 2019