Pictură grandioasă în Italia în memoria unui tânăr sportiv român. Valentin a murit la numai 23 de ani

În memoria lui Lucian Valentin Bota, un tânăr de origine română decedat anul trecut, la numai 23 de ani, în urma unui accident de circulație, a început vineri, 15 aprilie, construcția unei grandioase picturi contemporane pe terenul din via Fiume a echipei de fotbal american Vikings din localitatea italiană Cavallermaggiore (Piemont).

Pictura care-l reprezintă pe tânărul sportiv român. Foto: targatocn.it

Iată-l pe Bota, purtând tricoul cu numărul 21! Coechipierii lui au dorit să rămână veșnic în memoria celor care l-au cunoscut. Va fi o imagine care să le amintească zâmbetul lui Valentin tuturor celor care vor călca în viitor pe terenul din via Fiume. Pictura gen grafitti va fi finalizată și inaugurată duminică, 24 aprilie, în cadrul Festivalului Gorgonzola.

Este un omagiu pe care clubul sportiv local a vrut să îl dedice jucătorului decedat pe 23 mai anul trecut, atunci când vehiculul său s-a ciocnit frontal cu o altă maşină.

La volanul celuilalt autoturism se afla o femeie de origine filipineză, în vârstă de 53 de ani, care locuia în Savigliano (Cuneo). Pompierii și personalul medical de la 118 l-au extras p conaționalul nostru fără viață din mașina sa, care a ars în urma coliziunii.

Valentin Bota, decedat în Italia la numai 23 de ani. Foto: targatocn.it

„A jucat la noi câțiva ani. Voios, zâmbitor și plăcut tuturor, era un băiat foarte amabil. Liniștit, dar prietenos cu toată lumea, era foarte sociabil. Suntem încă uimiţi și fără cuvinte”, își amintește de tânărul jucător român președintele „vikingilor”, Davide Olocco.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Edilul din Cavallermaggiore, Davide Sannazzaro, și-a amintit și el: „Valentin a fost un băiat bun, bine integrat în comunitatea noastră. Îmi exprim condoleanțe familiei, din partea orașului”.

Născut în 1998, Valentin împlinise douăzeci și trei de ani în urmă cu câteva luni înainte de tragedie. El își conducea mașina în apropierea clubului de noapte Evita, într-o seară de duminică.

Venind din contrasens, celălalt vehicul nu i-a lăsat nicio scăpare. Părinții săi, Constantin și Marcela, împreună cu surorile sale Andreea și Laura, precum și toate rudele și prietenii săi, îl plâng și acum.

Originar din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, tânărul a urmat cursurile centrului de formare profesională CNOS-FAP din Fossano (Cuneo) și apoi a devenit tâmplar.

Alături de „vikingi” a jucat numeroase meciuri purtând tricoul cu numărul 21, cel cu care este portretizat în pictura contemporană aflată în plină execuție.

Graffiti-ul se va putea admira chiar lângă terenul „vikingilor”, pe o cabină E-Distribuzione. Acesta va fi realizat de artistul Marco „Macho” Cimberle, susținut de asociația culturală Cquadro.

O dorință firească a localnicilor de a-l face nemuritor pe jucătorul pe care l-au iubit, acolo, pe acel teren unde Valentin a jucat cu atâta dăruire și în care a petrecut numeroase momente de satisfacție, practicând sportul pe care îl iubea cel mai mult.